header

Kahteen kertaan kypsennetyt uuniperunat

uuniperunat1Ainekset:
4 suurta ja jauhoista perunaa, esim. Rosamundaa
1 dl kevytmaitoa tai kermaa (tai näiden sekoitusta)
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Virgino mausteöljyjä
½ tl suolaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä
2 ½ dl cheddar-juustoa raasteena
1 rkl tuoretta pilkottua ruohosipulia

Lämmitä uuni 200-asteiseksi.

Pese perunat, mutta älä kuori niitä. Pistele perunoita haarukalla, jotta niiden kypsyessä höyry pääsee karkaamaan. Paista perunoita uunissa 1 tunti ja 15 minuuttia tai niin kauan kunnes ne ovat haarukalla kokeiltaessa kokonaan pehmeitä. Anna perunoiden jäähtyä.

Leikkaa jäähtyneet perunat puoliksi. Kaiva lusikalla perunoiden sisältö astiaan. Säästä perunoiden kuoret.

Soseuta perunat haarukalla tasaiseksi massaksi. Lisää maitoa vähitellen muusin joukkoon. Lisää muusin joukkoon öljy, suola ja pippuri. Sekoita ilmavasti vispilällä. Täytä perunoiden kuoret perunaseoksella. Ripota juustoraaste pinnalle.

Paista puolikkaita perunoita 200 asteessa 20 minuuttia tai niin kauan, kunnes juusto saa kauniin kullanruskean värin. Ripota päälle ruohosipulisilppua ja tarjoa heti.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It