Grillatut possu-ananasvartaat

possuvartaatAinekset:
500 g porsaan sisäfileetä (naturel)
2 vihreää paprikaa
200 g kuorittua, tuoretta ananasta
nippu retiisejä
tuoreen rosmariinin oksa
Marinadi:
2 rkl Virgino Rosmariiniöljyä tai maustamatonta kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 rkl inkiväärimakusiirappia
1 tl suolaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.

Paloittele paprikat ja ananas haarukkapaloiksi. Huuhtele retiisit, leikkaa niistä hiukan kantaa ja häntää pois ja puolita retiisit. Leikkaa possunfilee noin sentin viipaleiksi.

Pujota vuorotellen possuviipaleita, paprikoita ja ananaksia vedessä liotettuihin puisiin varrastikkuihin tai metallisiin vartaisiin. (Jos kypsennät vartaat uunissa, käytä metallisia varrastikkuja.)

Sekoita marinadi ja sivele vartaisiin.

Grillaa vartaita noin 10 minuuttia välillä käännellen tai kypsennä vartaat 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Halutessasi voit tehdä vartaille dippikastikkeen sekoittamalla majoneesia, chilirouhetta ja inkiväärimakusiirappia.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It