Ainekset:
400 g gruyèrejuustoa raasteena
200 g punaleimaista emmentaljuustoa raasteena
3 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
3 dl valkoviiniä tai omenamehua
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
2 rkl sitruunamehua
ripaus rouhittua mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
Kuumenna valkoviini kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon juustoraastetta pienissä erissä. Sekoita puukauhalla, kunnes juusto on täysin sulanut. Lisää seuraava juustoerä vasta, kun seos on tasaista. Lisää öljy.
Sekoita maissitärkkelysjauhot sitruunamehuun ja valuta seos sulaneeseen juustomassaan samalla sekoittaen.
Mausta seos pippurilla ja muskottipähkinällä. Tarjoa heti. Pidä juustomassa lämpimänä ruokailun ajan sprii- tai kynttiläliekin päällä, jos se on mahdollista.
Varaa jokaiselle ruokailijalle pöytään pitkävartinen haarukka, jolla ruokapaloja pyöräytetään juustomassassa padan pohjan kautta, jotta juustokastike ei pala pohjaan.