Ainekset:
600 g punajuuria
0,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Rosmariiniöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
noin ¼ tl rouhittua mustapippuria
tuoretta timjamia
200 g vuohejuustoa
vihreää salaattia, kurkkua ja tomaattia
2 rkl Virginoa + 1 sitruunan mehu
1 dl paahdettua sipulirouhetta
Leikkaa punajuurista kannat ja ”hännät”, kuori punajuuret ja leikkaa puolikkaiksi tai lohkoiksi koosta riippuen. Vinkki: laita leikkuulaudan päälle leivinpaperia, niin punajuuret eivät värjää lautaa.
Laita punajuuret öljyttyyn uunivuokaan. Valuta niille öljyä, juoksevaa hunajaa ja ripota suolaa ja pippuria. Lisää punajuurten väliin timjamin oksia. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa tunnin ajan.
Tarjoa punajuuret viipaleiksi leikatun vuohenjuuston kera. Voit tarjota viipaleet sellaisenaan tai paistaa ne pannulla Virgino-öljyssä.
Valmista lisäksi salaatti, johon tulee lehtisalaattia, kurkkua ja tomaattia, kastikkeeksi Virginoa ja sitruunamehua sekä pintaan paahdettua sipulirouhetta. Voit koristella tuoreella timjamilla niin punajuuret, vuohenjuuston kuin salaatinkin.
Resepti: Aira Kuvaja