Uunilohi, keitetty parsakaali ja juustokastike

kala ja kasvikset
(4 annosta)
Ainekset:
noin 600 g painoinen lohifilee
4 rl Virgino Valkosipuliöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
½ sitruunan mehu
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
tuoretta tilliä tai persiljaa

Pane lohifilee öljyllä voideltuun vuokaan. Pirskota päälle öljyä ja sitruunamehua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 min. Ripota päälle silputtuja tuoreita yrttejä.

Keitetty parsakaali rosmariiniöljyllä
250 g parsakaalia
1 l vettä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä

Huuhdo parsakaali. Poimi pois lehdet ja leikkaa varresta pari senttiä. Viipaloi varsi ja leikkaa isot kimput pienemmiksi, pienet kimput voit jättää kokonaisiksi.

Kiehauta vesi ja lisää parsakaali. Keitä kannen alla keskilämmöllä. Kokeile terävällä veitsellä, milloin parsakaali on kypsää. Älä keitä täysin pehmeiksi. Siivilöi parsakaalit ja mausta öljyllä, ripauksella suolaa ja pippuria.

Juustokastike
2 rkl Virgino-rypsiöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl rasvatonta maitoa
1,5 dl emmental mustaleima -juustoa raastettuna
ripaus rouhittua mustapippuria

Lämmitä öljy kattilassa, lisää jauhot ja sekoita hyvin. (Paras on pieni teflon-kattila eli pinnoitettu kattila tai kasari.) Lisää maito ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen.

Anna kastikkeen kiehahtaa, pienennä lämpöä ja anna hautua samalla sekoittaen. Lisää juustoraaste ja hiukan pippuria, tarjoa heti.

Kokoa ateria lohesta, parsakaalista ja juustokastikkeesta sekä salaatista, jossa on jääsalaattia, kurkkua, tomaattia ja fetajuustoa. Salaatinkastikeeksi sopivat Virginon makuöljyt (Chili-, Rosmariini- tai Valkosipuliöljy) sekä tilkka sitruunamehua.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It