Ainekset:
4:lle hengelle
n. 1 kg potkakiekkoja, nautaa tai karitsaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl voita
2 rkl rosmariinilla maustettua Virgino-rypsiöljyä
2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 dl valkoviiniä
7 dl kanalientä
2 laakerinlehteä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl persiljaa silputtuna
Ruskista jauhotetut lihat padan pohjalla voi-öljyseoksessa ja nosta sitten sivuun. Kiekkojen ulkoreunoihin on hyvä tehdä viiltoja jotta kiekot pysyvät suorina.
Freesaa pilkotut kasvikset ja kaada sekaan viini ja kanaliemi. Lisää sekaan potkakiekot, laakerinlehdet sekä suola ja pippuri.
Hauduta pataa 150 asteisessa uunissa 3 tuntia. Lisää lopuksi pataan sitruunankuori ja persilja.
Resepti: Mari Hannuksela