Stroganoff

strogonofAinekset:
700 g naudan ulkofileetä tai paistia
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 sipulia
1 tl suolaa
valkopippuria ja maustepippuria
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl lihalientä
70 g tomaattisosetta
1 rkl sinappia
1 dl smetanaa
2 mauste- tai suolakurkkua
(hillosipuleita tai säilöttyjä herkkusieniä)

Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi ja anna lämmetä huoneenlämmössä.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna osa öljystä padassa ja kuullota sipulisilppu hitaasti kullankeltaiseksi ja läpikuultavaksi.

Kuumenna paistinpannu ja vähän öljyä. Ruskista kolmannes lihakuutioista kerrallaan, mausta ruskistunut pinta suolalla ja pippureilla, ripottele pinnalle vähän vehnäjauhoja ja kääntele lihapalasia hetken pannulla. Lisää lihapalat pataan sipulien joukkoon, huuhdo pannu kuumalla vesitilkalla ja kaada neste pataan lihojen päälle. Sekoita. Kuumenna puhdas pannu uudelleen ja ruskista samalla tavalla seuraava lihaerä ja huuhdo joka paistamisen jälkeen pannu vesitilkalla ja lisää se nesteeksi pataan.

Kun lihakuutiot ovat padassa, lisää mausteeksi tomaattisosetta ja anna ruoan kypsyä kannen alla tunnin ajan. Mausta kastike sinapilla ja smetanalla. Lisää valmiiseen stroganoffiin pieniksi kuutioiksi leikattuja suolakurkkuja ja halutessasi kokonaisia hillosipuleita ja/tai herkkusieniä.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It