Pariloitua broilerinrintaa, sieni-pekoni ohrattoa ja rypsiöljy-hunajakastike

ohratto4 annosta

Ainekset:
4 kpl à 140 g broilerin rintaleikettä. Voit myös käyttää porsaan- tai naudanpihvejä

Ohratto:
4 dl keitettyjä ohrahelmiä
200 g savustettua, suikaloitua pekonia
250 g herkkusieniä
1 iso keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
suolaa, jauhettua mustapippuria
½ dl Luomu Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 dl hienonnettua persiljaa

Virgino-hunajakastike:
2,5 dl Luomu Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
½ - 1 dl tummaa olutta
1 dl juoksevaa hunajaa
suolaa, jauhettua mustapippuria

Koristeluun:
1 kuorittu ja suikaloitu porkkana

Valmista kastike mittamaalla hunaja kulhoon. Valuta öljy ohuena nauhana hunajan joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi olut ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Poista herkkusienten kanta ja lohko lakki neljään osaan ja leikkaa sienten jalat puoliksi. Suikaloi pekoni. Kuori sipuli ja kuutio hienoksi. Hienonna persilja. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynsi.

Kuumenna paistinpannu, lisää öljy, pekoni, herkkusienet ja sipulit. Ruskista kevyesti ja kuullota muutama minuutti, kaada keitetty ohra pannulle. Paista välillä käännellen, mausta ja lisää lopuksi hienonnettu persilja. Tarkista maku ja pidä lämpimänä.

Kuumenna pieni kasari tai paistinpannu, kaada tilkka Virgino-hunajakastiketta pannulle ja kuullota porkkanasuikaleet rapean kypsiksi.

Mausta leikkeet suolalla ja jauhetulla mustapippurilla, voitele kevyesti Luomu Virgino kylmäpuristetulla rypsiöljyllä ja pariloi tai paista leikkeet kuumalla pannulla noin 3 min. / puoli.

Jaa ohratto lautasille, nosta leike päälle ja koristele porkkanasuikaleilla. Valuta lopuksi lusikan avulla Virgino-hunajakastiketta annoksen ympärille ja päälle. Tarjoile heti.

Ohje: keittiömestari Kim Palhus

Pin It