header

Coca-Colalla marinoidut porsaankyljykset juurespedillä

porsaankyljykset ja uunijuurekset1Ainekset:
4 kpl porsaankyljyksiä tai kassleria viipaleina
4 rkl Virgino Chiliöljyä
1 dl Coca-Colaa tai muuta kolajuomaa (sokeroitua)
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 rl garam masalaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä
1 rkl soijaa
1 rkl tomaattipyreetä
ripaus maustepippuria
2 valkosipulin kynttä lohkottuna
1 rkl sinappi

Sekoita marinadi. Anna kyljysten marinoitua kulhossa huoneenlämmössä tunnin ajan.

Kypsennä kyljyksiä uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Kypsennä kyljykset halutessasi juurespedillä.

Uunijuurekset:
800 g - 1 kg erilaisia juureksia (esim. lanttu, porkkana, palsternakka, keltajuuri, raitajuuri)
(pari perunaa halutessasi)
2 (puna)sipulia
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä (maustettua tai maustamatonta)
0,5 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
0,5 tl kuivattua rosmariinia
0,25 tl rouhittua mustapippuria

Kuori ja paloittele juurekset sekä sipulit reilunkokoisiksi paloiksi. Kuori valkosipulit ja murskaa ne kulhoon, johon mahtuu myös juureslohkot. Mittaa sekaan muut ainekset ja sekoita hyvin.

Kääntele juurespalat mausteöljyssä ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat saaneet väriä ja pehmenneet "al dente" eli napakan kypsiksi. Kääntele juurespaloja kypsennyksen aikana.

Vinkki! Murustele juuresten sekaan heti uunista ottamisen jälkeen hyvää fetaa tai vuole parmesaanilastuja.

Kyljysten ohje: Aira Kuvaja

Uunijuuresten ohje: Marita Suontausta

Pin It