Couscous-kasvissalaatti
Ainekset:
3 dl couscousia
3 dl vettä
½ tl suolaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 keltainen paprika
½ kurkkua
½ punasipulia
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
100 g fetajuustoa murennettuna
1 rkl sitruunanmehua
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä
muutama kierros mustapippuria myllystä
1 ruukku tuoretta korianteria tai persiljaa
Mittaa couscous kattilaan. Kaada kattilaan kiehuva vesi ja lisää suola. Peitä kannella ja anna vetäytyä noin 6 minuuttia. Sekoita irtonaiseksi ja anna jäähtyä.
Halkaiset kirsikkatomaatit, paloittele paprika ja kurkku. Hienonna punasipuli. Paloittele puolikuivatut tomaatit pienemmiksi.
Sekoita couscousin joukkoon vihannekset ja fetajuustokuutiot. Mausta sitruunamehulla, öljyllä, mustapippurilla ja korianterilla.
Kikhernepata
Ainekset:
2 tlk säilöttyjä kikherneitä
1 bataatti
1/2 kesäkurpitsa
2 valkosipulin kynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 tlk tomaattimurskaa
2 tlk kookosmaitoa
2 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl soijakastiketta
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
½ dl Virgino Chiliöljyä
Valuta kikherneet ja siirrä isoon kattilaan. Kuori bataatti ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa se ohuiksi puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Kuori ja pilko valkosipuli ja inkivääri pieniksi paloiksi ja lisää kaikki kasvikset kattilaan.
Lisää tomaattimurska, kookosmaito, öljy ja kaikki mausteet ja sekoita hyvin. Kiehauta, laske lämpöä ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsyneet. Kun pata on valmis, maista ja lisää halutessasi mausteita. Koristele tuoreella korianterilla tai persiljalla.
Vinkki: Näiden kasvisherkkujen kanssa sopii hyvin myös uunissa tehdyt kesäkurpitsaviipaleet ja turkkilainen lavash-leipä.
Resepti: Aira Kuvaja