Lihapullat ja roseepippurikastike

lihapullatjakastikeAinekset:
2 dl vettä (tai kermaa tai kermaviiliä)
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 sipuli
1 tl suolaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä
3 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Chiliöljyä
400 g jauhelihaa (sika-naudasta tulevat parhaat lihapullat)

Kastike:
2 rkl Virgino-rypsiöljyä
1 sipuli
3 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
1 rkl sinappia
2 rkl soijakastiketta
½ tl murskattua roseepippuria

Sekoita korppujauho nesteeseen ja anna imeytyä.

Kuori ja hienonna sipuli. Pehmennä sipuli paistamalla se pannussa öljyssä. Lisää sipuli, muna, mausteet ja jauheliha korppujauhoihin. Sekoita tasaiseksi.

Kostuta kädet vedellä ja pyörittele seos lihapulliksi. Älä pyöritä lihapullia liian tiiviiksi, jätä ne melko löyhiksi.

Paista lihapullat kypsiksi uunissa leivinpaperilla 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi lihapulla.

Valmista kastike. Kuullota kastiketta varten hienonnettu sipuli öljyssä.

Sekoita vehnäjauhot veteen ja lisää pannulle. Anna kiehua hetken. Lisää kerma ja mausteet. Tarkista maku.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It