header

Haukimakkara

Anamakkara MediumAinekset:
n. 1,5 kg ruodotonta tuoretta haukifileettä
100 g tuoretta nokkosta tai pinaattia
100 g tuoretta basilikaa
300 g tuoretta hauenmaksaa
maun mukaan ruususuolaa tai hienonnettua puhdasta merisuolaa
2 dl kookoskermaa
sitruunapippuria
ruohosipulia
0,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
lampaan- tai siansuolta (kauppahallista saa)

Määrät voi myös jakaa ja valmistaa vähemmän makkaroita kerralla.

Kuumenna vesi ja laita nokkosenlehdet siihen hetkeksi aikaa pehmiämään. Nosta lehdet pois vedestä ja purista kuivaksi. Hienonna veitsellä lehdet, basilika ja ruohosipuli. Jauha hauenmaksa ja haukifileet.
Sekoita keskenään jauhettu hauenmaksa, jauhettu hauki, sitruunapippuri, kylmäpuristettu rypsiöljy, suola, kookoskerma ja hienonnetut yrtit.

Maista ja mausta lisää, jollet ole tyytyväinen.

Laita suoli valmiiksi koneeseen ja syötä sisään valmista kalamassaa. Varo ettei suoleen pääse ilmaa. Tee mieleisesi kokoisia makkaroita ja jätä tyhjää suolta jonkin verran aina makkaroiden väliin, jotta voit kietaista ne myötä/vastapäivään kiinni toisiinsa.

Kun olet tehnyt makkarat valmiiksi, valmista keittoliemi.

Kattilaan vettä, tilliä, pippuria (kokonaisia) ja öljyä. Kun vesi kiehuu niin laita makkarat kattilaan niin että peittyvät veteen ja keitä muutama minuutti. Nostele pois vedestä varovasti ettet riko niitä. Anna jäähtyä ja nyt voit joko paistaa niitä pannulla tai grillata, kuten muitakin makkaroita.

Voit myös laittaa pakkaseen myöhempää käyttöä varten.

Resepti: Ana Kuusisto

Pin It