header

Lampaanpaisti

Lammas ja viiniAinekset: 
2 ½ kg lampaanpaistia luineen
1 sitruunan mehu
¾ dl soijaa
1 tl rouhittua mustapippuria
½ dl Virgino Rosmariiniöljyä
4 valkosipulin kynttä
2 rkl hunajaa

Kastike:
paistin paistoliemi
1 dl kermaa
3 rkl vehnäjauhoja
soijaa, suolaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pyyhi paisti kuivaksi ja aseta se uunipannulle. Sekoita sitruunamehu, soija, mustapippuri, Rosmariiniöljy ja puristetut valkosipulinkynnet. Penslaa paisti seoksella ja pane uuniin, paista puoli tuntia. Käännä paisti ja penslaa myös toinen puoli. Lisää hieman vettä vuokaan. Pistä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.

Penslaa paistia aina välillä kunnes mausteseos on loppu, lisää vettä vuokaan tarvittaessa. Paista, kunnes paistin sisälämpötila on 65 astetta vaaleanpunaiselle lihalle, 72 astetta läpikypsälle lihalle. Kääri paisti voipaperiin ja anna sen levätä vähintään 10 minuuttia ennen viipalointia. Koristele halutessasi tuoreen rosmariinin oksilla.

Säästä vuokaan kertynyt liemi. Mittaa se ja lisää vettä niin että saat yhteensä 5 dl. Lisää kerma ja vatkaa mukaan 3 rkl vehnäjauhoja. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen ja anna kiehua pari minuuttia. Mausta teelusikallisella soijaa ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Vinkki! Voit käyttää Rosmariiniöljyn sijasta tavallista Virgino-rypsiöljyä ja kuivattua rosmariinia. Myös Valkosipuliöljy sopii lammaspaistiin.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It