header

Kuhaa Mannerheimin tapaan ja herkkusienikastiketta

4 annosta

Ainekset:
4 kuhaseläkettä
suolaa, valkopippuria myllystä
2 dl korppujauhoja fileiden leivittämiseen
Virgino Chiliöljyä paistamiseen
4 rkl raastettua piparjuurta

Herkkusienikastike:
100 g tuoreita herkkusieniä
4 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
2 dl ruokakermaa
suolaa, valkopippuria myllystä

Mausta kuhaseläkkeet ja leivitä korppujauholla kevyesti. Kuumenna paistinpannu, lisää Chiliöljy ja paista fileet rapeiksi ja ruskeiksi, pidä lämpimänä.

Leikkaa sienet lohkoiksi tai viipaleiksi, käristä kuumassa rosmariiniöljyssä, kunnes neste on haihtunut, lisää kerma. Kiehauta ja mausta suolalla ja jauhetulla pippurilla.

Lisää raastettu piparjuuri viimeisenä, älä keitä.

Nosta kuhafileet lautasille ja lusikoi kastiketta kuhaseläkkeiden päälle. Tarjoa keitettyjen perunoiden, herneiden ja vaikkapa vihreän salaatin kanssa.

Resepti: Keittiömestari Kim Palhus

Pin It