(4:lle)
Ainekset:
4–6 broilerin rintafileetä
3–4,5 rkl Virginon Chiliöljyä tai Valkosipuliöljyä
(tai maustamatonta Virgino-öljyä sekä silputtua valkosipulia ja/tai silputtua tuoretta chiliä)
2 limetin raastettu kuori ja mehu
1 tl suolaa
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1/3 tl mustapippurirouhetta
Uunipunajuuret
1/2 kg punajuuria
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Rosmariiniöljyä
3 kynttä valkosipulia
1 rkl juoksevaa hunjaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
100 g fetajuustoa
tuoretta rosmariinia tai timjamia
Pippurikastike
1 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Rosmariiniöljyä
1 sipuli
2 tl mustapippuria rouheena
4 dl ruokakermaa
1 rkl soijakastiketta
Pane broilerin rintafileet kulhoon. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään. Kaada marinadi broilerinpalojen päälle ja kääntele hyvin. Anna maustua muutaman tunnin ajan jääkaapissa. Ota huoneenlämpöön 45 minuuttia ennen paistamista.
Ota rintafileet marinadista ja nosta ne ritilälle. Grillaa molemmilta puolilta 8–10 minuuttia. Valele rintafileitä marinadilla kypsymisen aikana.
Kun olet ottanut broilerinfileet huoneenlämpöön, laita punajuuret uuniin.
Kuori punajuuret ja lohko ne sopiviksi paloiksi isoon kulhoon. Kuori valkosipulit ja murskaa ne punajuurien joukkoon veitsen laakealla osalla. Sekoita joukkoon balsamiviinietikka, öljy, hunaja sekä mausteet. Laita punajuuret uuninkestävään öljyllä voideltuun vuokaan. Paista uunissa 225 asteessa 50–60 minuuttia lohkojen koosta riippuen. Voit testata kypsyyttä haarukalla.
Kun punajuuret ovat pehmenneet, ota ne pois uunista. Murenna päälle feta ja koristele tuoreilla yrteillä.
Kastike valmistuu kun broilerit ovat grillissä ja punajuuret vielä uunissa.
Kuumenna öljy pannulla, lisää silputtu sipuli ja mustapippuri, kuullota kevyesti. Lisää ruokakerma sekoitellen joukkoon ja keitä hetkisen. Lisää reilu loraus soijakastiketta ja tarkista maku.
Aterian lisukkeeksi sopii keitetty riisi tai uudet perunat.
Resepti: Aira Kuvaja