Hirvipata

hirviwokkiAinekset:
noin 500 g hirvenlihaa
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl punaviiniä
0,5 dl Virginon kylmäpuristettua rypsiöljyä ja pari tuoreta rosmariinin oksaa tai Virgino Rosmariiniöljyä
rouhittua mustapippuria

Lisäksi:
Virginon kylmäpuristettua rypsiöljyä paistamiseen
3 punasipulia
4 valkosipulinkynttä
1 paprika
200 g tuoreita sieniä esim. suppilovahveroita tai ruskeita herkkusienia
suolaa

Suikaloi hirvenliha ja tee marinadi. Laita lihat kätevästi minigrip pussiin tai astiaan ja kaada marinadi päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Pilko sipulit, paprikat ja sienet. Nostele suikaloitu hirvenliha marinadista pannulle, jossa on öljyä. Paista kuumalla pannulla pinta kiinni. Pienentä lämpöä ja lisää pannulle sipulit, parikat ja sienet. Lihan pitää jäädä meheväksi niin maistele välillä. Lisää lopuksi suola oman maun mukaan.

Tarjoile riisin tai salaatin kanssa.

Pin It