header

Spagettikurpitsa tomaattikastikkeen ja parmesaanin kera

spagettikurpitsaAinekset:
1 iso spagettikurpitsa
400 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattisosetta (tomaattipyreetä)
3 rkl Virgino Chiliöljyä tai maustamatonta Virgino-öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/3 tl rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
1 dl parmesaanilastuja
tuoreen basilikan lehtiä

Halkaise spagettikurpitsa pitkittäin ja koverra siemenet pois lusikalla. Laita puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 200 asteessa 35 minuuttia.

Valmista sillä aikaa tomaattikastike. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota niitä hetki kuumassa öljyssä pannulla. Lisää tomaattisose ja jatka kuullottamista lastalla sekoitellen pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, kuumenna sekoitellen ja anna liian nesteen haihtua pois. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Tarkista maku.

Riivi kypsästä spagettikurpitsasta haarukalla nauhamaista sisusta lautasille. Kaada päälle tomaattikastiketta, ripota pinnalle parmesaanilastuja ja koristele annokset basilikan lehdillä.

Tarjoa heti.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It