header

Keitetty pasta

reseptit_paaruoat_keitetty_pastaAinekset:
250 g pastaa
2 l vettä
1 tl suolaa
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Lisää suola ja öljy kiehuvaan veteen. Runsas vesi, suola ja öljy pitävät pastan irtonaisena. Sekoittele pastaa alussa hiljalleen, kunnes vesi alkaa uudelleen kiehua.

Jos keität spagetit pitkänä, työnnä ne viuhkana vähän kerrallaan kiehuvaan veteen sitä mukaa kuin spagetit alkavat taipua erilleen. Sekoita parin minuutin välein. Tarkista keittoaika paketin kyljestä.

Ota pätkä pastaa siivilään ja jäähdytä vedellä. Testaa kypsyys. Liian kova tai pehmeä pasta ei ole maukasta. Anna lopuksi valmiin pastan valua siivilässä pari minuuttia.

Resepti: keittiömestari Jaakko Kolmonen

Pin It