Ainekset:
1 iso munakoiso
4 rkl Virginon Rosmariiniöljyä tai maustamatonta Virgino-öljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rkl tomaattipyreetä
1 sipuli
1 rkl sitruunamehua
100 g kirsikkatomaatteja
100 g vihreitä papuja paloina (tuore tai pakaste)
2 dl juustoraastetta
100 g murennettua fetajuustoa
tuoretta timjamia
Poista munakoisosta kanta ja viipaloi munakoiso pitkittäin sentin viipaleiksi. Laita viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle, pirskota niille 2 rkl öljyä ja sirota hieman suolaa ja pippuria. Paista munakoisoviipaleita uunissa 200 asteessa 15 min.
Kuumenna loput 2 rkl öljystä paistinpannulla. Kuori ja silppua sipuli. Puolita kirsikkatomaatit. Paista sipulia, tomaatteja, papuja ja tomaattipyreetä pannulla muutama minuutti sekoitellen. Lisää sitruunamehu ja kuumenna hetki.
Ota munakoisot uunista ja jaa täyte viipaleiden päälle. Ripota niille juustoraaste ja fetamurut. Paista munakoisopizzoja uunissa vielä noin 5 min, kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä.
Resepti: Aira Kuvaja