Feijoada ainekset:
1 tlk mustia papuja
1 tlk tomaattimurskaa
½ dl Virgino Chiliöljyä
1 sipuli
170 g pekonia
1 tl suolaa
2 laakerinlehteä
vettä
2 valkosipulin kynttä
400 g porsaan ulkofileetä paloina
400 g naudanpaistia
200 g mausteista makkaraa, esim. chorizoa tai pieniä sormenpäänkokoisia salameja
3 rkl silputtua persiljaa
Mittaa kattilaan öljy ja ruskista kevyesti hienonnettu sipuli ja paloiteltu pekoni sekä lihat. Lisää tomaattimurska, suola ja laakerinlehdet sekä murskattu valkosipuli ja paloitellut makkarat. Lisää sen verran vettä, että lihat juuri peittyvät. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla vähintään tunnin ajan.
Valuta pavut, lisää pataan ja kuumenna. Ripota pinnalle persiljaa.
Tarjoa esim. keitetyn riisin ja maniokin kanssa sekä vahvan punaviinin kanssa.
Vinkki: Voit käyttää myös Virgino Valkosipuliöljyä tai perinteistä Virgino-rypsiöljyä.
Maniokkiranskalaiset:
1 maniokki
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä, Virgino Chiliöljyä tai Valkosipuliöljyä
suolaa ja mustapippuria
Kuori ja huuhtele maniokki. Halkaise pituussuuntaan. Poista puiseva keskiosa/sydän. Leikkaa pitkiksi suikaleiksi. Laita maniokit kulhoon ja täytä kulho kylmällä vedellä. Anna liota 15 min. Kuivaa suurimmat vedet pois pinnalta.
Levitä maniokit pellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle öljyä sekä suolaa ja pippuria. Paista uunissa 225 asteessa, kunnes maniokit ovat rapeita ja reunoista ruskeita, noin 20 min. Voit myös paistaa maniokit pannulla miedolla/kuumahkolla lämmöllä rasvassa. Rasvakeitinkin on hyvä vaihtoehto.
Resepti: Aira Kuvaja