header

Broilerin juhlafileetä, omena-puolukkasalsaa ja ohrapilahvia

kana4 annosta

Ainekset:
4 kpl luomubroilerin rintafileetä

Salsa:
1 kuutioitu hapan omena
1 dl kuivattuja puolukoita
1 hienonnettu punasipuli
3 rkl omenaviinietikkaa
2 dl Virgino chiliöljyä
½ dl vettä
2 rkl fariinisokeria
yhden sitruunan raastettu kuori
1 tl inkivääritahnaa
1 ½ tl jauhettua kanelia

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kiehauta ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 5 minuuttia ja pidä lämpimänä.

Pilahvi:
4 dl rikottuja ohrajyviä
1 dl Virgino Valkosipuli- tai Rosmariiniöljyä
1 hienonnettu keltasipuli
2 murskattua valkosipulinkynttä
6 dl kana- tai kasvislientä
2 tl suolaa
3 rkl hienonnettua persiljaa tai korianteria

Kuumenna kasari, lisää ohrajyvät ja kuullota niitä kevyesti öljyssä sipulien kanssa. Lisää liemi ja hauduta kypsäksi, tarkista maku.

Tarjoa salsa ja pilahvi Virgino-rypsiöljyssä paistetun luomubroilerin rintafileen (4 kpl) kanssa. Voit käyttää paistamiseen maustamatonta Virgino-rypsiöljyä, Valkosipuliöljyä tai Rosmariiniöljyä. Mausta fileet kevyesti suolalla ja pippurilla.

Resepti: Keittiömestari Kim Palhus

Pin It