Sienirisotto

sienirisotto12-3 annosta 

Ainekset: 
3 dl risottoriisiä 
1 dl Virgino-rypsiöljyä 
8 dl vettä 
1 kana- tai kasvisliemikuutio 
1 sipuli 
150-200 g sieniä (kantarelli, suppilovahvero tms.) 
1/2 dl parmesaani-juustoraastetta 
50 g voita 
muutama kierros mustapippuria myllystä 
2 rkl silputtua tuoretta persiljaa 

Kuumenna öljy kattilan pohjalla. Silppua sipuli ja kääntele hetki öljyssä. Lisää riisi ja sekoita minuutti-pari.

Kuumenna vesi toisessa kattilassa ja sekoita joukkoon liemikuutio. Lisää kuumaa lientä risottoon desilitra kerrallaan.

Säädä risottokattilan levy keskilämmölle. Sekoittele pohjaa myöten ja lisää nestettä aina, kun edellinen erä on imeytynyt riisiin.

Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa pilkotut sienet ja jatka kypsentämistä vielä 5 min. Kun kaikki neste on imeytynyt riisiin, alkaa risotto olla valmista. Sekoita risottoon juustoraaste ja voi, mausta mustapippurilla ja ripota pinnalle persiljaa. Tarjoa heti.

Resepti: Ruokamielellä-blogin Mari

Pin It