2-3 annosta
Ainekset:
3 dl risottoriisiä
1 dl Virgino-rypsiöljyä
8 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
1 sipuli
150-200 g sieniä (kantarelli, suppilovahvero tms.)
1/2 dl parmesaani-juustoraastetta
50 g voita
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 rkl silputtua tuoretta persiljaa
Kuumenna öljy kattilan pohjalla. Silppua sipuli ja kääntele hetki öljyssä. Lisää riisi ja sekoita minuutti-pari.
Kuumenna vesi toisessa kattilassa ja sekoita joukkoon liemikuutio. Lisää kuumaa lientä risottoon desilitra kerrallaan.
Säädä risottokattilan levy keskilämmölle. Sekoittele pohjaa myöten ja lisää nestettä aina, kun edellinen erä on imeytynyt riisiin.
Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa pilkotut sienet ja jatka kypsentämistä vielä 5 min. Kun kaikki neste on imeytynyt riisiin, alkaa risotto olla valmista. Sekoita risottoon juustoraaste ja voi, mausta mustapippurilla ja ripota pinnalle persiljaa. Tarjoa heti.
Resepti: Ruokamielellä-blogin Mari