header

Pulled pork eli nyhtöpossu

Ainekset:
porsaan lapa
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3 porkkanaa, kuorittuna ja paloiteltuna
2 sipulia, kuorittuina ja lohkottuina
laakerinlehti
5 kokonaista mustapippuria
merisuolaa myllystä

Öljyä iso, matala uunivuoka hyvin. Laita porsaanliha vuokaan. Lisää porkkanat ja sipulit sekä pippurit ja laakerinlehti. Ripota päälle merisuolaa. Kaada vuokaan vettä niin, että liha melkein peittyy.

Laita uuniin noin 125 asteeseen ja anna kypsyä 4–5 tuntia. Peitä foliolla, jos lihan pinta ruskistuu liikaa. Liha on hyvää kun se pelkästään haarukalla irtoaa luusta.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, perunasoseen tai ohraton kanssa!

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It