Ainekset:
1 pkt (8kpl) tortillalettuja
1 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl korianteria (kuivattu ja jauhettu)
1 tl paprikajauhetta
½ - 1 tl suolaa
Leikkaa tortillaletut kahdeksaan osaan. Sekoita öljy ja mausteet isossa kulhossa. Lisää tortillapalat ja sekoita niin että öljy levittyy tasaisesti tortillapalasiin.
Levitä tortillapalaset kahdelle pellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa kiertoilmalla 5-7 minuuttia tai kahdessa erässä 200 asteessa normaalilämmöllä.
Sekoittele paiston puolivälissä. Lisää suola ja anna hetken jäähtyä ja kuivahtaa.
Tarjoiluun:
1 prk Creme fraiche tai kaurafraiche
tuoretta korianteria
2 kpl avocadoa
tuoretta chiliä tai shirachaa
Salsa:
2 tomaattia
1 pieni punasipuli
1 chilipalko
½ paprika
1 limen mehu
½ tl suolaa
Jauheliha:
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä paistamiseen
1 rkl tomaattipyreetä
2 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua korianteria (jauhe)
Valmista salsa, pilko tomaatit paprikat, chilit ja sipulit. Sekoita ja lisää limen mehu ja suola.
Valmista jauhelihakastike: pilko sipulit, kuullota näitä hetki öljyssä. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää tomaattipyree ja mausteet.
Levitä itse tehdyt nachot pellille. Lisää jauhelihaseos päälle. Lisää salsa, tuoretta korianteria sekä kuutioidut avocadot päälle.
Lisää myös päälle creme fraiche nokareina tai tarjoile se erikseen niin että kukin voi lisätä tätä lautaselle.
Voit lisätä päälle vielä pilkottua chiliä ja tuoretta korianteria.