header

Paahteinen bataattilaatikko

bataattilaatikko4 henkilölle
Ainekset:
1 kg bataattia
1 pieni sipuli (tai ½ isosta)
2 rkl Virgino kylmäpuristettu rosmariiniöljy
2 rkl Virgino kylmäpuristettu chiliöljy
2 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
¼ tl kanelia
2 rkl siirappia
korppujauhoja

Kuori ja pilko bataatit noin 1,5-2 cm kuutioiksi. Halkaise myös sipuli neljään osaan.

Lisää kuutiot leivinpaperille ja lisää öljyt päälle. Sekoita ja kypsennä 225 asteessa n. 20-25 min, kunnes kuutiot ovat kypsyneet ja saaneet kauniin värin pintaan.

Siirrä bataatit ja sipulit kulhoon, lisää kerma, suola, kaneli sekä siirappi. Soseuta tasaiseksi ja kaada uunivuokaan. Lisää päälle korppujauhoja ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunti.

Lisää päälle tuoretta rosmariinia ennen tarjoilua.

Resepti: Ruokamielellä blogin Mari

Pin It