Ainekset:
1 prk artisokansydämiä (säilyke, noin 200 g)
1 prk kikherneitä (säilyke, noin 200 g)
2 eriväristä paprikaa
200 g eri värisiä minitomaatteja
½ punasipuli
½ dl oliiveja
Yrttikastike:
1 rkl silputtua tuoretta persiljaa
1 rkl silputtua tuoretta oreganoa
1 rkl silputtua tuoretta basilikaa
0,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 limen mehu
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 pieneksi silputtu valkosipulin kynsi
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valuta artisokansydämet, kikherneet ja oliivit. Leikkaa artisokansydämet lohkoiksi.
Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Leikkaa paprikat suikaleiksi, sipaise niille öljyä ja paahda hetki pannulla, uunissa tai grillissä.
Kuori punasipuli, halkaise ja leikkaa sen jälkeen ohuiksi viipaleiksi.
Jos minitomaatit ovat isokokoisia, puolita ne.
Sekoita salaattiainekset kulhossa. Sekoita kastike ja valuta salaatille. Koristele tuoreilla yrteillä.