Ainekset:
1 kg keräkaalia
0,5 kg porkkanaa
0,5 kg avomaankurkkua
0,5 kg tomaattia
n 10 valkosipulin kynttä
1 dl väkiviinaetikkaa
4 dl kylmäpuristettua virginoa
3 rkl sokeria
4 rkl merisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
nippu tuoretta tilliä
Pese kasvikset huolellisesti ja leikkaa ne kuutioiksi tai siivuiksi. Huuhtele ja hienonna tilli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Laita kaikki ainekset isoon kattilaan. Lisää etikka ja öljy sekä mausteet. Sekoita ainekset kunnolla ja anna salaatin maustua noin pari tuntia.
Kiehauta salaatti ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Laita salaatti pestyihin lasipurkkeihin. Sulje purkit tiiviisti kannella. Anna jäähtyä ja siirrä viileään. Salaatti säilyy kellarissa tai muussa viileässä tilassa noin 3 kuukautta.