Ainekset:
2 pkt maustamatonta sillifileetä vakuumipakkauksessa (300 - 360 g)
2 prk smetanaa (240 g)
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 rkl tuoretta tilliä silputtuna
1 rkl Dijon-hunajasinappia
1 sitruunan mehu
1 punasipuli
muutama kierros mustapippuria myllystä
koristeeksi kokonaisia roseepippureita, sitruunaviipaleita ja tilliä
Sekoita kastike smetanasta, öljystä, tillisilpusta, sinapista, sitruunamehusta ja silputusta sipulista.
Paloittele sillifileet. Laita lasitölkkiin tai syvälle lautaselle kerroksittain kastiketta ja sillinpaloja. Jätä muutama pala silliä koristeeksi, ja koristele kerrossilli myös roseepippureilla, sitruunaviipaleilla ja tillillä.
Voit tarjota sillin heti, mutta maku paranee, jos silli saa vetäytyä jääkaapissa hyvin peitettynä pari tuntia tai yön yli.
Tarjoa kerrossillin kera keitettyä perunaa tai saaristolaisleipäviipaleita.
Resepti: Aira Kuvaja