header

Rypsiöljyllä saattaa olla vaikutusta Alzheimerin taudin ehkäisemisessä

Ravinto näyttää olevan merkittävä tekijä Alzheimerin taudin ehkäisemisessä.

Pfizer Oy:n julkaiseman artikkelin mukaan rypsiöljyllä, kalarasvoilla ja kasvispainotteisella ravinnolla on myönteinen vaikutus taudin riskin minimoimisessa. Myös alkoholin liikakäytön välttäminen, B-, E- ja C-vitamiinien saanti ja suolan käytön vähentäminen vähentävät sairastumisen riskiä. 

Alzheimer on yleisin etenevä muistisairaus. Sen keskeiset oireet liittyvät muistin ja tiedonkäsittelyn muutoksiin. Taudille altistavat iän ohella sydän- ja verisuonitautien vaaratekijät. Korkea verenpaine ja kolesteroli, sokeriaineenvaihdunnan häiriöt, ylipaino ja aivoverenkiertopulmat lisäävät riskiä.

Ravintotottumusten lisäksi muistin aktiivinen käyttäminen, sosiaalinen kanssakäyminen ja liikunta ehkäisevät dementoivien sairauksien riskiä. Elämäntavoilla voi vaikuttaa taudin puhkeamiseen korkeallakin iällä.

Alzheimerin tauti uhkaa tulevaisuudessa yleistyä Suomessa, jollei keski-ikäisten elämäntapasairauksia ja ylipaino-ongelmia saada kuriin.

 

Pin It

Virgino hienosti esillä Saksassa CITTI -myymälöissä

kategoriassa Ajankohtaista

Saksassa oli kolmessa kaupungissa esillä ja maistatuksessa hieno kattaus suomalaisia elintarvikkeita. Pitkän ”Pure Finland –…

Rypsiöljyllä saattaa olla vaikutusta Alzheimerin taudin ehkäisemisessä

kategoriassa Ajankohtaista

Ravinto näyttää olevan merkittävä tekijä Alzheimerin taudin ehkäisemisessä. Pfizer Oy:n julkaiseman artikkelin mukaan rypsiöljyllä, kalarasvoilla…

Laadukkaita klassikkoreseptejä herkullisten tarinoiden kera

kategoriassa Ajankohtaista

Ruokatoimittaja, kotitalousopettaja Tiina Rantasen Klassikkoruokia-kirjassa (Otava 2018) on yli 50 takuuvarmaa ruokaohjetta juomasuosituksineen. Kaikkiin resepteihin…