header

Rypsiöljyllä saattaa olla vaikutusta Alzheimerin taudin ehkäisemisessä

Ravinto näyttää olevan merkittävä tekijä Alzheimerin taudin ehkäisemisessä.

Pfizer Oy:n julkaiseman artikkelin mukaan rypsiöljyllä, kalarasvoilla ja kasvispainotteisella ravinnolla on myönteinen vaikutus taudin riskin minimoimisessa. Myös alkoholin liikakäytön välttäminen, B-, E- ja C-vitamiinien saanti ja suolan käytön vähentäminen vähentävät sairastumisen riskiä. 

Alzheimer on yleisin etenevä muistisairaus. Sen keskeiset oireet liittyvät muistin ja tiedonkäsittelyn muutoksiin. Taudille altistavat iän ohella sydän- ja verisuonitautien vaaratekijät. Korkea verenpaine ja kolesteroli, sokeriaineenvaihdunnan häiriöt, ylipaino ja aivoverenkiertopulmat lisäävät riskiä.

Ravintotottumusten lisäksi muistin aktiivinen käyttäminen, sosiaalinen kanssakäyminen ja liikunta ehkäisevät dementoivien sairauksien riskiä. Elämäntavoilla voi vaikuttaa taudin puhkeamiseen korkeallakin iällä.

Alzheimerin tauti uhkaa tulevaisuudessa yleistyä Suomessa, jollei keski-ikäisten elämäntapasairauksia ja ylipaino-ongelmia saada kuriin.

 

Pin It

Kokonaisvaltaista hyvinvointia päivittäin

kategoriassa Ajankohtaista

Taipalsaarelaisen Satu Tamperin resepti hyvinvointiin on liikuntaa, ulkoilua, hyvää ruokaa ja positiivista mieltä. Virginon reseptikisassa…

Makumatka mausteiseen Lähi-itään

kategoriassa Blogi

Loppusyksy, pikkujoulujen ja illanistujaisten luvattu aika. Pikkusuolaiset maistuvat niin viinin kuin lämpimän teen kera. Lähi-idän…

Lottenin pizzoissa on makua

kategoriassa Ajankohtaista

Piece 'N' Love pizzerian Helsingissä Uudenmaankadulla avannut Lotten Lindborg-Suhonen on testannut Virginon uusia makuöljyjä. "Makuöljyt…