header

Rypsiöljyllä saattaa olla vaikutusta Alzheimerin taudin ehkäisemisessä

Ravinto näyttää olevan merkittävä tekijä Alzheimerin taudin ehkäisemisessä.

Pfizer Oy:n julkaiseman artikkelin mukaan rypsiöljyllä, kalarasvoilla ja kasvispainotteisella ravinnolla on myönteinen vaikutus taudin riskin minimoimisessa. Myös alkoholin liikakäytön välttäminen, B-, E- ja C-vitamiinien saanti ja suolan käytön vähentäminen vähentävät sairastumisen riskiä. 

Alzheimer on yleisin etenevä muistisairaus. Sen keskeiset oireet liittyvät muistin ja tiedonkäsittelyn muutoksiin. Taudille altistavat iän ohella sydän- ja verisuonitautien vaaratekijät. Korkea verenpaine ja kolesteroli, sokeriaineenvaihdunnan häiriöt, ylipaino ja aivoverenkiertopulmat lisäävät riskiä.

Ravintotottumusten lisäksi muistin aktiivinen käyttäminen, sosiaalinen kanssakäyminen ja liikunta ehkäisevät dementoivien sairauksien riskiä. Elämäntavoilla voi vaikuttaa taudin puhkeamiseen korkeallakin iällä.

Alzheimerin tauti uhkaa tulevaisuudessa yleistyä Suomessa, jollei keski-ikäisten elämäntapasairauksia ja ylipaino-ongelmia saada kuriin.

 

Pin It

Lahnapurilaiset ovat maukasta ja terveellistä pikaruokaa

kategoriassa Blogi

Kaupan pakastealtaasta löytyy kaikkea kivaa ja hyvää helpottamaan kiireistä arkea. Uusin löytöni on lahnasta tehdyt…

Kylmäsavulohipiirakka alkukesän juhliin

kategoriassa Blogi

Loppukevään ja alkukesän juhlakausi on käsillä! Leivon mielelläni juhliin herkullista tarjottavaa, mutta en välitä pikkutarkasta…

Itsetehty granola-muromysli – aamun paras!

kategoriassa Blogi

Granola on valmiina ostettuna aika hintavaa, mutta sitä on helppo tehdä itse. Samalla saa taatusti…