header

Marjajutska

Viime blogista on vierähtänyt jo tovi jos toinenkin. Sinä aikana on tapahtunut paljon sanan varsinaisessa merkityksessä.

Elokuun lopulla syntyi meidän perheen esikoinen. Nyt tuo pieni poika on jo 5 kuukautta. Kun sain tiedon, että odotan lasta niin itselle oli selvää, että jatkan hiihtämistä kilpatasolla. Mutta kuinka nopeasti olen takaisin ladulla oli isona kysymysmerkkinä.

Pienen ihmisen hyvinvointi oli ja on etusijalla. Synnytys meni hyvin ja siitä toipuminen piti ottaa maltilla. Keho oli käynyt melkoisen myllerryksen.

Pikku-Jii on oikein aurinkoinen miehen alku ja reissannut mukana leireillä ja kisoissa. Asteittain on pystytty lisäämään harjoittelun määrää ja intensiteettiä. Ensimmäistä kertaa vedin numerolapun rintaan joulukuun puolessa välissä Kontiolahdella ampumahiihtokisoissa. Niistä kisoista ei jäänyt paljoa kerrottavaa. Tyhjästä oli paha nyhjästä. Yksi harjoitus pitkäksi niin energiat nollille. Lihas ei kerennyt täyttymään. Lähtötaso oli määritetty. Jos raskausaikana keho teki välillä omia tepposia niin sitä se on myös tehnyt imetysaikana. Pitää olla tosi tarkka syömisen kanssa, että saa tarpeeksi ravitsevaa ja hyvänlaatuista energiaa. Viimeinen vuosi on ollut pitkä oppimäärä oman kehon kuuntelua erilaisissa olotiloissa. Se on opettanut paljon.

Sen jälkeen olen kilpaillut säännöllisesti ja tammikuun puolessa välissä Suomen cupissa Vantaalla hiihto antoi jo ihan erilaista singaalia. Sijoitus 16. ei anna kuvaa hyvästä hiihdosta, mutta aikaero kärkeen oli samaa tasoa mitä se on pienimmillään ollut. Kokonaisuutena tämä osoittaa, että harjoittelussa tehdyt muutokset ovat olleet askeleita oikeen suuntaan, jota tukevat myös testitulokset. Matka kohti Sotsin olympialaisia 2014 ja ampumahiihdon Kontiolahden MM-kisoja 2015 on hyvässä vauhdissa.

Seuraava resepti on aamunpiristys tai hyvä välipala. Laitan ainekset mitä olen siihen laittanut, mutta joka kerta teen se mututuntumalla :) Sitä voi varioida omien makumieltymysten mukaan. Siskon poika keksi nimen, kun se oli pienenä hänen lempiherkkua aamuisin ennen puuroa.

Marjajutska

Mustikoita 1dl
Puolukkasurvosta 1dl
Mansikoita 0,5dl
Hunajaa 2rkl
Kylmäpuristettua Virginon luomu rypsiöljyä 2rkl
Auringonkukan siemeniä 2rkl
Kauraleseitä 0,5dl
Maustamatonta luomujoghurttia 2dl
Vettä 0,5dl

Laita kakki ainekset blenderiin ja sekoita. Lisää vettä tarpeen mukaan, jos haluat juoda juoman. Joghurtin tilalle voi laittaa Valion pehmeää maitorahkaa (250g).

Pin It

Pitkään haudutettua mureaa lihaa ja sienimuhennosta

kategoriassa Blogi

On ekologista ja myös taloudellista laittaa ruokaa edullisemmista ruhonosista. Porsaan etuselästä saa pitkään hauduttamalla mureaa…

Itseleivotut croissantit sunnuntain aamiaiselle

kategoriassa Blogi

Voiko olla ihanampaa tarjottavaa viikonlopun aamiaiselle tai brunssille kuin juuri uunista tulleet croissantit? Croissantien kanssa…

Rauhoittava ja kosteuttava ihohoito

kategoriassa Ajankohtaista

Mikäli aurinko pääsi yllättämään, rauhoittava ja kosteuttava ihohoito syntyy luonnonjogurtista ja Virgino kylmäpuristetusta rypsiöljystä. Sekoita…