header

Marjajutska

Viime blogista on vierähtänyt jo tovi jos toinenkin. Sinä aikana on tapahtunut paljon sanan varsinaisessa merkityksessä.

Elokuun lopulla syntyi meidän perheen esikoinen. Nyt tuo pieni poika on jo 5 kuukautta. Kun sain tiedon, että odotan lasta niin itselle oli selvää, että jatkan hiihtämistä kilpatasolla. Mutta kuinka nopeasti olen takaisin ladulla oli isona kysymysmerkkinä.

Pienen ihmisen hyvinvointi oli ja on etusijalla. Synnytys meni hyvin ja siitä toipuminen piti ottaa maltilla. Keho oli käynyt melkoisen myllerryksen.

Pikku-Jii on oikein aurinkoinen miehen alku ja reissannut mukana leireillä ja kisoissa. Asteittain on pystytty lisäämään harjoittelun määrää ja intensiteettiä. Ensimmäistä kertaa vedin numerolapun rintaan joulukuun puolessa välissä Kontiolahdella ampumahiihtokisoissa. Niistä kisoista ei jäänyt paljoa kerrottavaa. Tyhjästä oli paha nyhjästä. Yksi harjoitus pitkäksi niin energiat nollille. Lihas ei kerennyt täyttymään. Lähtötaso oli määritetty. Jos raskausaikana keho teki välillä omia tepposia niin sitä se on myös tehnyt imetysaikana. Pitää olla tosi tarkka syömisen kanssa, että saa tarpeeksi ravitsevaa ja hyvänlaatuista energiaa. Viimeinen vuosi on ollut pitkä oppimäärä oman kehon kuuntelua erilaisissa olotiloissa. Se on opettanut paljon.

Sen jälkeen olen kilpaillut säännöllisesti ja tammikuun puolessa välissä Suomen cupissa Vantaalla hiihto antoi jo ihan erilaista singaalia. Sijoitus 16. ei anna kuvaa hyvästä hiihdosta, mutta aikaero kärkeen oli samaa tasoa mitä se on pienimmillään ollut. Kokonaisuutena tämä osoittaa, että harjoittelussa tehdyt muutokset ovat olleet askeleita oikeen suuntaan, jota tukevat myös testitulokset. Matka kohti Sotsin olympialaisia 2014 ja ampumahiihdon Kontiolahden MM-kisoja 2015 on hyvässä vauhdissa.

Seuraava resepti on aamunpiristys tai hyvä välipala. Laitan ainekset mitä olen siihen laittanut, mutta joka kerta teen se mututuntumalla :) Sitä voi varioida omien makumieltymysten mukaan. Siskon poika keksi nimen, kun se oli pienenä hänen lempiherkkua aamuisin ennen puuroa.

Marjajutska

Mustikoita 1dl
Puolukkasurvosta 1dl
Mansikoita 0,5dl
Hunajaa 2rkl
Kylmäpuristettua Virginon luomu rypsiöljyä 2rkl
Auringonkukan siemeniä 2rkl
Kauraleseitä 0,5dl
Maustamatonta luomujoghurttia 2dl
Vettä 0,5dl

Laita kakki ainekset blenderiin ja sekoita. Lisää vettä tarpeen mukaan, jos haluat juoda juoman. Joghurtin tilalle voi laittaa Valion pehmeää maitorahkaa (250g).

Pin It

Rapeaa naposteltavaa lehtikaalista

kategoriassa Blogi

Lehtikaali on tämän syyssesongin varmasti trendikkäin kasvis. Eikä syyttä suotta - se sisältää nimittäin runsaasti…

Porkkanaletut ovat hyvää arkiruokaa

kategoriassa Blogi

Arkena ruuanlaiton pitää olla helppoa, nopeaa ja edullista. Silti arkiruoka voi olla herkullista ja ihanaa!…

Ensikosketus lumeen

kategoriassa Blogi

Sain olla koko perheen voimin Muoniossa ensilumen leirillä. Ja todellakin se oli sanansa mukaisesti ensilumen…