Suomalainen rypsiöljy säästää sydäntä ja ympäristöä

s l anttila wIlmasto- ja energiapolitiikan haasteet vaativat vähentämään tarpeettomia kuljetuksia myös elintarvikesektorilla.

Tämä tavoite nostaa suomalaisen lähiruuan arvoonsa, totesi maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila puhuessaan Janakkalassa öljynpuristamon vihkiäisissä tänään.

Ympäristöä säästävien, lyhyempien kuljetusmatkojen ohella ministeri Anttila korosti kotimaisen rypsiöljyn terveellisyyttä ja sydänystävällisyyttä.

Ruoka on sydämen asia, ihan sananmukaisestikin. Sydänystävällisillä tuotteilla on suuri merkitys sydän- ja verisuonitautien ennaltaehkäisyssä. Kylmäpuristetun rypsiöljyn suotuisat terveysvaikutukset sydämelle on myös tutkimuksissa todistettu, Anttila sanoi.

Ministeri Anttilan mielestä ruokakulttuurin edistäminen ja terveellinen ruokailu ovat hyvin yhdistettäviä asioita. Hän muistutti, että ruuan arvostuksen lisääminen ja suomalainen ruokakulttuuri on kirjattu myös hallitusohjelman tavoitteisiin. Työ on parhaillaan alkamassa toden teolla. Suomalaisen ruuan edistämisohjelman toteutukseen osallistuu kuusi ministeriötä ja lukuisa joukko alan sidosryhmiä.

Suomalaisen ruuan edistämisohjelmalla pyritään nostamaan kotimaisen ruuan yleistä arvostusta, kehittämään laatua sekä lisäämään ravitsemusneuvontaa ja terveellisen ruuan käyttöä. Edistämisohjelmaa tehdään yhdessä ruuan tuottajien, jalostajien ja teollisuuden kanssa.

Ministeri Anttilan mukaan suomalaisen ruuan edistämisohjelmassa on jo noussut esille perustavanlaatuisia kysymyksiä, joissa riittää työtä tehtäväksi. Ruoan arvostuksen lisääminen vaatii, että keskusteluun nostetaan ruokakulttuuri pelkän ruuan sijaan. Suomalaisen ruuan keskeiset kilpailuedut - terveellisyys, maku, laatu, innovaatiot, puhtaus ja turvallisuus - eivät saa kilpailla keskenään, vaan niitä pitää vahvistaa tasavertaisesti.

 

Pin It