Lohta, parsaa ja varhaisperunaa – koko ateria samassa vuoassa

uunilohiperunaKokeilin valmistaa kesäisen aterian kerralla yhdessä isossa uunivuoassa ja olihan se todella helppoa ja kätevää. Tätä kikkaa käytän toistekin!

Perunat vaativat hieman pidemmän kypsymisajan uunissa, joten ne laitetaan ensin vuokaan lohkoina pariksikymmeneksi minuutiksi ja sen jälkeen loput aterian ainekset.

Parsasta tulee mielestäni uunissa paahtamalla jopa parempaa kuin parsakattilassa keittämällä. Plussana vielä se, että ateria on paitsi herkullinen myös superterveellinen – kylmäpuristettu rypsiöljy, sitruunamehu ja yrtit tuovat sekä makuun että ravintoarvoihin oman lisänsä.

Lohta, varhaisperunaa ja parsaa uunissa
1 lohifilee
600 g varhaisperunaa
½ punttia parsaa
½ dl Virgino Rosmariiniöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
1 sitruuna tai lime
1 tl hienoa jodioitua merisuolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
tuoreita yrttejä, esimerkiksi tilliä, rosmariinia ja timjamia

Öljyä iso uunivuoka. Pese perunat ja leikkaa isoiksi lohkoiksi. Levitä perunat vuokaan ja kypsennä uunissa 225 asteessa 20 min.

Ota vuoka pois uunista, siirrä perunat yhdelle neljännekselle vuoasta ja lisää lohifilee.

Huuhtele parsat ja leikkaa kova kantaosa pois, lisää nekin vuokaan. Valuta lohen, perunoiden ja parsan päälle öljyä ja sirota suolaa ja pippuria.

Pese sitruuna tai lime ja leikkaa puoliksi. Pirskota ainesten päälle puolen sitruunan tai limen mehu. Leikkaa loppu sitruunasta tai limestä lohkoiksi ja lisää vuokaan.

Paista uunissa vielä 15 min. Varmista että kala ja perunat ovat kypsiä ja ripota päälle tuoreita yrttejä.

Vinkki: voit tehdä ruoalle kastikkeen sekoittamalla kermaviilin joukkoon hieman Virginoa, sitruunamehua, silputtua tilliä ja mustapippuria.

Pin It