header

Rommi-rusinakakku valmistuu helposti kesän juhliin

rummirusinakakkuRommi-rusina on suosikkini jäätelöistä, ja samat ainekset sopivat erinomaisesti kakkuun.

Kaakaojauhe ja fariinisokeri tuovat lisää täyteläistä makua. Maukas kuivakakku vain paranee parin päivän säilytyksestä jääkaapissa folioon käärittynä.

Sen voikin valmistaa jo hyvissä ajoin ennen juhlia, ja halutessaan kakun voi ennen tarjoamista kuorruttaa rommi-tomusokerikuorrutteella. Kakkutaikina valmistuu helposti sekoittamalla ainekset.

Rommi-rusinakakku
2 dl rusinoita
1 dl tummaa rommia
1,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeritonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
250 g maitorahkaa
3 munaa
1 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria

Kumoa rusinat kulhoon. Lisää rommi ja anna sen imeytyä rusinoihin tunnin ajan. Sekoita välillä.

Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri.

Sekoita rahka, munat ja sokerit vispilällä öljyyn. Lisää lopuksi kuivat aineet ja rommi-rusinaseos. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.

Voitele rengasvuoka. Jauhota mantelijauheella tai korppujauhoilla ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta lusikalla.

Kypsennä kakut 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla. Paistoaika on noin 1 t 10 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla.

Pin It

Cookies-pikkuleivät Ameriikan malliin

kategoriassa Blogi

Kuppikakkujen ohella toinen USA:n lahja maailmalle on tietysti cookies-pikkuleivät. Olin vaihto-oppilaana Ohiossa, Conneaut-nimisessä pikkukaupungissa 18-vuotiaana,…

Terveyspommi – kalaa, kasviksia ja kylmäpuristettua rypsiöljyä

kategoriassa Blogi

On ihan vanhanaikaista ajatella, ettei terveellinen ruoka voisi olla myös herkullista. Hyviä rasvoja saa etenkin…

Kylmäpuristettu rypsiöljy tuli keittiöön jäädäkseen

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitalousopettajien liiton tuore puheenjohtaja Minna Vanhala opettaa yläkoululaisille hyvää ravitsemusta, arjen rytmejä, talousosaamista, tunnetaitoja, kestävää…