header

Rommi-rusinakakku valmistuu helposti kesän juhliin

rummirusinakakkuRommi-rusina on suosikkini jäätelöistä, ja samat ainekset sopivat erinomaisesti kakkuun.

Kaakaojauhe ja fariinisokeri tuovat lisää täyteläistä makua. Maukas kuivakakku vain paranee parin päivän säilytyksestä jääkaapissa folioon käärittynä.

Sen voikin valmistaa jo hyvissä ajoin ennen juhlia, ja halutessaan kakun voi ennen tarjoamista kuorruttaa rommi-tomusokerikuorrutteella. Kakkutaikina valmistuu helposti sekoittamalla ainekset.

Rommi-rusinakakku
2 dl rusinoita
1 dl tummaa rommia
1,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeritonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
250 g maitorahkaa
3 munaa
1 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria

Kumoa rusinat kulhoon. Lisää rommi ja anna sen imeytyä rusinoihin tunnin ajan. Sekoita välillä.

Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri.

Sekoita rahka, munat ja sokerit vispilällä öljyyn. Lisää lopuksi kuivat aineet ja rommi-rusinaseos. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.

Voitele rengasvuoka. Jauhota mantelijauheella tai korppujauhoilla ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta lusikalla.

Kypsennä kakut 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla. Paistoaika on noin 1 t 10 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla.

Pin It

Maanantaisoturi taistelee uudenlaisen naiskuvan puolesta - Kahvakuulaurheilija Kukka Laakso

kategoriassa Ajankohtaista

Kahvakuulaurheilija, -valmentaja ja seurattu bloggaaja Kukka Laakso kehottaa treenaamaan, syömään ja elämään niin, että keho,…

Villiyrttikokki Päivi Lehtonen suosii puhdasta suomalaista ruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Varsinaissuomalainen kokki ja villiyrttiekspertti Päivi Lehtonen leipoo alkukesän juhliin valkosuklaista piirakkaa, jossa aineksina on oman…

Lapsille suomalaista superruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Vanhemmat kokkaavat perheen pienimmillekin trendiruokia. Asiantuntijoiden mukaan kaikki superruuat eivät kuitenkaan sovi lapsille. Tässäkin suhteessa…