header

Rommi-rusinakakku valmistuu helposti kesän juhliin

rummirusinakakkuRommi-rusina on suosikkini jäätelöistä, ja samat ainekset sopivat erinomaisesti kakkuun.

Kaakaojauhe ja fariinisokeri tuovat lisää täyteläistä makua. Maukas kuivakakku vain paranee parin päivän säilytyksestä jääkaapissa folioon käärittynä.

Sen voikin valmistaa jo hyvissä ajoin ennen juhlia, ja halutessaan kakun voi ennen tarjoamista kuorruttaa rommi-tomusokerikuorrutteella. Kakkutaikina valmistuu helposti sekoittamalla ainekset.

Rommi-rusinakakku
2 dl rusinoita
1 dl tummaa rommia
1,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeritonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
250 g maitorahkaa
3 munaa
1 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria

Kumoa rusinat kulhoon. Lisää rommi ja anna sen imeytyä rusinoihin tunnin ajan. Sekoita välillä.

Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri.

Sekoita rahka, munat ja sokerit vispilällä öljyyn. Lisää lopuksi kuivat aineet ja rommi-rusinaseos. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.

Voitele rengasvuoka. Jauhota mantelijauheella tai korppujauhoilla ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta lusikalla.

Kypsennä kakut 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla. Paistoaika on noin 1 t 10 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla.

Pin It

Eikä hippustakaan valkoista viljaa

kategoriassa Blogi

Sain kokeiltavaksi Risentan uutta mantelijauhoa. Tuote sisältää ainoastaan hienoksi jauhettua mantelia, ja on hyvä vaihtoehto…

Tähteet hyötykäyttöön uunimunakkaaseen

kategoriassa Blogi

Olen koulutukseltani kotitalousopettaja, ja pyrin myös kotona vähentämään ruokahävikkiä niin paljon kuin mahdollista. Uunimunakas on…

Terveyskirjasto: rypsiöljyn käyttö takaa hyvät rasvahapot

kategoriassa Ajankohtaista

Lääkärikirja Duodecim ja Terveyskirjasto (www.terveyskirjasto.fi) tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista jokaisen…