header

Rommi-rusinakakku valmistuu helposti kesän juhliin

rummirusinakakkuRommi-rusina on suosikkini jäätelöistä, ja samat ainekset sopivat erinomaisesti kakkuun.

Kaakaojauhe ja fariinisokeri tuovat lisää täyteläistä makua. Maukas kuivakakku vain paranee parin päivän säilytyksestä jääkaapissa folioon käärittynä.

Sen voikin valmistaa jo hyvissä ajoin ennen juhlia, ja halutessaan kakun voi ennen tarjoamista kuorruttaa rommi-tomusokerikuorrutteella. Kakkutaikina valmistuu helposti sekoittamalla ainekset.

Rommi-rusinakakku
2 dl rusinoita
1 dl tummaa rommia
1,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeritonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
250 g maitorahkaa
3 munaa
1 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria

Kumoa rusinat kulhoon. Lisää rommi ja anna sen imeytyä rusinoihin tunnin ajan. Sekoita välillä.

Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri.

Sekoita rahka, munat ja sokerit vispilällä öljyyn. Lisää lopuksi kuivat aineet ja rommi-rusinaseos. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.

Voitele rengasvuoka. Jauhota mantelijauheella tai korppujauhoilla ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta lusikalla.

Kypsennä kakut 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla. Paistoaika on noin 1 t 10 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla.

Pin It

Lahnapurilaiset ovat maukasta ja terveellistä pikaruokaa

kategoriassa Blogi

Kaupan pakastealtaasta löytyy kaikkea kivaa ja hyvää helpottamaan kiireistä arkea. Uusin löytöni on lahnasta tehdyt…

Osallistu arvontaan!

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon öljyjä saa jatkossa myös Saksasta. Sen kunniaksi järjestämme arvonnan, jossa voit voittaa huippulaadukkaan saksalaisen…

Italialainen munakoisopaistos, la parmigiana di melanzane

kategoriassa Blogi

La parmigiana di melanzane on herkullinen uunissa kypsennetty munakoisovuoka, josta italialaisilla on monta erilaista alueellista…