header

Pohjoismaisen keittiön lähettiläs - Huippukokki Kim Palhus

kim palhusHuippukokki Kim Palhus toimii maamme ruokalähettiläänä Ny nordisk mat –hankkeessa, joka on yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä yhteispohjoismaisista hankkeista.

– Pohjoismaista ja suomalaista ruokakulttuuria on tärkeä edistää, sillä sille on juuri nyt oikea hetki ja tilaus. Pohjoismainen ruoanvalmistustaito on saanut runsaasti kansainvälistä huomiota viime vuosina muun muassa Bocuse d´Or -kilpailuissa.

– Pohjoismainen ruokakulttuuri on myös elämäntapa. Leipä, juurekset ja maitotaloustuotteet ovat uniikkeja, vuosisatoja ruokapöydässämme olleita tuotteita, joissa on jokaisessa Pohjolan maassa omat vivahteensa, Kim toteaa.
Kim työskentelee Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen ravintolatoimen kehityspäällikkönä.
– Tehtäväni on saattaa ruokaa ja kulttuuria yhteen niin Hanasaaressa kuin lähettilään tehtävässäkin. Hanasaaren lähiruokahanke on toiminut noin vuoden ja se on saanut kerättyä yhteen monia alkutuottajia sekä elintarvikealan pk-yrityksiä. Hanasaaren ravintola Johannesta pyrimme profiloimaan pohjoismaisen ja lähiruoan paikaksi.

Suomalainen, luonnollinen maku

Virgino ja Luomu Virgino ovat olleet Kim Palhusilla jo pitkään monipuolisessa käytössä. 
– Kylmäpuristetun rypsiöljyn maku on mielestäni todella hyvä ja persoonallinen. Suomalainen ja luonnollinen maku, joka on säilynyt hienojen valmistusprosessien ansiosta, hän kiittää.
– Virginon pehmeä maku pääsee oikeuksiinsa suomalaisten juuresten ja kasvisten kanssa, niin kylmässä kuin lämpimässä ruoanvalmistuksessa. Se tuo myös esille kotimaisen kaalin, porkkanan ja muiden juuresten makuvivahteet.
Rypsiöljyn käyttömahdollisuudet ovat Kimin mukaan rajattomat.
– Se sopii niin ruoanvalmistukseen kuin leivontaan, kylmiin ja lämpimiin ruokiin. Öljyn terveysvaikutukset ovat tärkeitä ja hyvä öljy kuuluu pohjoismaiseen elämäntapaan.

Virgino loisti maailman suurimmilla luomumessuilla

Kim Palhusin mielestä oliiviöljy on saanut kylmäpuristetusta rypsiöljystä merkittävän haastajan, joka sopii pohjoismaiseen ruokaan. Virginon sielu on suomalaisessa maisemassa, puhtaassa luonnossa ja kullankeltaisissa rypsipelloissa. 
– Nykyaikaiset, innovatiiviset Virgino-tuotteet sopivat loistavasti ruoanvalmistukseen eettisistä ja terveydellisistä syistä. Suomi on arvostettu maa funktionaalisten, terveyttä edistävien tuotteiden valmistuksessa. Virgino on hyvä esimerkki tästä asiantuntijuudesta, Kim Palhus hehkuttaa.
Alkuvuodesta 2010 Suomi oli mukana Nürnbergissä Saksassa BioFach-messujen näyttävällä yhteispohjoismaisella osastolla. Luomuravintolassa tarjoiltiin pohjoisen raaka-aineista valmistettuja parhaita paloja.

Mukana oli myös Kim Palhus tiimeineen. Hän käytti kaikkiin yhteisosaston buffetissa tarjottuihin ruokalajeihin Luomu Virgino rypsiöljyä. Menuun kuului Nordic salsa, kasvis-shaslik, paahdettu parsa luomuhernemoussen kera sekä juures-chutney.
– Suomen teemana oli talvinen vuodenaika. Kylmyydestä huolimatta meillä on kevättalvella käytettävissä maukkaita ja puhtaita raaka-aineita, kuten juurekset sekä monet vilja-, marja- ja muut luomutuotteet, Kim painottaa.


luomuosasto

Suomi osallistui näyttävään yhteispohjoismaiseen osastoon maailman suurimmilla luomumessuilla, BioFach-messuilla Nürnbergissä Saksassa 17.–20.2.2010.

 

Pin It

Hollolan Hirven historia juontuu 500 vuoden takaa - Vappuun kotimaista lähiruokaa ja -olutta

kategoriassa Ajankohtaista

Hollolassa on pantu muinaisolutta, sahtia yli 2000 vuotta. Hollolan Hirvi jatkaa perinnettä valmistamalla Kivisahtia sekä…

Edulliset superruuat löytyvät lähikaupasta

kategoriassa Ajankohtaista

Unohda erikoisuudet - kalliille superruuille löytyy helposti huomattavasti edullisemmat vastineet, kehottaa Iltalehden artikkeli.Superruualle ei ole…

Linolihappo on hyväksi terveydelle

kategoriassa Ajankohtaista

Harvardin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan sepelvaltimotaudin ja sydänkuoleman vaara vähenee, kun voi vaihdetaan kasviöljyyn, esimerkiksi…