header

Mausteinen kala-äyriäiskeitto on pyhäruokaa

ayriaiskeittoKun ystäviä on tulossa kylään, keitto on helppo ratkaisu. Keitto muhii hellalla itsekseen, ja sen voi antaa välillä hiukan jäähtyä ja kuumentaa sitten uudelleen juuri ennen tarjoilua.

On helppo tehdä iso kattilallinen keittoa, josta riittää vielä seuraavaksikin päiväksi, ja sitä voi ottaa eväsrasiassa töihin lounaaksi.

Curry sopii yllättävän hyvin kalakeittoon. Mausteen mausta tulee täyteläisempi, kun paistat sitä hetken öljyssä lastalla käännellen.

Mausteinen kala-äyriäiskeitto
3 rkl Virgino-rypsiöljyä
2 tl currya
8 dl vettä
1 kalaliemikuutio
3 porkkanaa
7 perunaa
½ tl kuivattua timjamia
1/3 tl rouhittua mustapippuria
300 g lohisuikaleita
200 g katkaravunpyrstöjä (säilyke)
1 tl suolaa
3 dl kermaa
½ sitruunan mehu
25 g voita
tuoretta tilliä, rosmariinia ja timjamia

Kuumenna öljyä kattilan pohjalla, lisää curry ja sekoittele hetki. Lisää vesi, murennettu kalaliemikuutio ja lanteiksi leikatut porkkanat.

Kun vesi alkaa kiehua, lisää kuoritut ja lohkotut perunat. Keitä 15 min. Kun kasvikset ovat melko pehmeitä, lisää lohisuikaleet tai -kuutiot ja keitä vielä 5 min. Varmista haarukalla, että kasvikset ovat pehmenneet.

Valuta katkaravut ja lisää mausteiden ja kerman kanssa keittoon. Kuumenna varovasti. Ota kattila liedeltä ja lisää sitruunamehu sekä voi. Kun voi on sulanut, silppua pinnalle tuoreita yrttejä.

Vinkki: tarjoa keiton kanssa tuoretta leipää. Katso kauraleivän ohje tästä >>

Pin It

Pasta Al Dente vai miten se meni

kategoriassa Blogi

Italia on kyllä pastan luvattu maa. Olen täällä ampumahiihtomaajoukkueen kanssa kahden viikon harjoitusleirillä ja joka…

Meksikolaista – guacamolea, broileria ja salaattia

kategoriassa Blogi

Meksikolainen ruoka on tulista, mausteista ja lämmittävää. Virginon uudet makuöljyt, etenkin Chili ja Valkosipuli sopivat…

Tulista italialaista

kategoriassa Blogi

Onnistuin keittämään todella herkullisen kasvis-minestronekeiton, johon laitoin pastan sijaan kikherneitä. Eli tällä kertaa viljan korvasi…