header

Mausteinen kala-äyriäiskeitto on pyhäruokaa

ayriaiskeittoKun ystäviä on tulossa kylään, keitto on helppo ratkaisu. Keitto muhii hellalla itsekseen, ja sen voi antaa välillä hiukan jäähtyä ja kuumentaa sitten uudelleen juuri ennen tarjoilua.

On helppo tehdä iso kattilallinen keittoa, josta riittää vielä seuraavaksikin päiväksi, ja sitä voi ottaa eväsrasiassa töihin lounaaksi.

Curry sopii yllättävän hyvin kalakeittoon. Mausteen mausta tulee täyteläisempi, kun paistat sitä hetken öljyssä lastalla käännellen.

Mausteinen kala-äyriäiskeitto
3 rkl Virgino-rypsiöljyä
2 tl currya
8 dl vettä
1 kalaliemikuutio
3 porkkanaa
7 perunaa
½ tl kuivattua timjamia
1/3 tl rouhittua mustapippuria
300 g lohisuikaleita
200 g katkaravunpyrstöjä (säilyke)
1 tl suolaa
3 dl kermaa
½ sitruunan mehu
25 g voita
tuoretta tilliä, rosmariinia ja timjamia

Kuumenna öljyä kattilan pohjalla, lisää curry ja sekoittele hetki. Lisää vesi, murennettu kalaliemikuutio ja lanteiksi leikatut porkkanat.

Kun vesi alkaa kiehua, lisää kuoritut ja lohkotut perunat. Keitä 15 min. Kun kasvikset ovat melko pehmeitä, lisää lohisuikaleet tai -kuutiot ja keitä vielä 5 min. Varmista haarukalla, että kasvikset ovat pehmenneet.

Valuta katkaravut ja lisää mausteiden ja kerman kanssa keittoon. Kuumenna varovasti. Ota kattila liedeltä ja lisää sitruunamehu sekä voi. Kun voi on sulanut, silppua pinnalle tuoreita yrttejä.

Vinkki: tarjoa keiton kanssa tuoretta leipää. Katso kauraleivän ohje tästä >>

Pin It

Rypsiöljy on superöljyä

kategoriassa Ajankohtaista

Iltalehden haastattelemat asiantuntijat pitävät suomalaista rypsiöljyä rasvahappokoostumukseltaan huomattavasti oliiviöljyä parempana. "Rypsi on lähiruokaa, oliiviöljy on…

Presidentti Niinistö vieraili Food From Finland -osastolla

kategoriassa Ajankohtaista

Vahvasti Venäjän markkinoille tähtäävä Virgino oli helmikuun puolivälissä, 11.-15.2. mukana Prodexpo-messuilla Moskovassa. Tiistaina 12.2. tasavallan…

Elämä on liian lyhyt syötäväksi pahaa ruokaa!

kategoriassa Ajankohtaista

Tiina Rantanen on ruoka- ja viinitoimittaja, jolla on yli 30 vuoden kokemus niin hellan kuin…