header

Paras kanakeitto syntyy pitkään hauduttamalla

Alkuvuoden koleissa ilmoissa maistuu parhaiten höyryävän kuuma keitto.

Olen jo useana vuotena tehnyt ison kattilallisen kanakeittoa hauduttamalla kattilassa pitkään kokonaista kanaa tai broileria. Näin keiton pohjana olevasta kanaliemestä tulee todella herkullista, ja maukkaan keiton saa aikaan myös hyvin edullisesti.

1 pakastekana tai -broileri
kattilaan vettä niin paljon, että kana peittyy
10 perunaa
2 omenaa
1 sipuli
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 tl merisuolaa
1 rkl currya
1 tl sitruunapippuria
4 dl kermaa
tuoretta persiljaa

Anna kanan tai broilerin sulaa jääkaapissa vuorokausi. Laita se kattilaan ja lisää vettä, niin että lintu peittyy kunnolla. Kiehauta ja lusikoi vaahto pois. Keittele hiljalleen kannen alla; broilerille riittää kolmisen tuntia, kanaa voi keitellä pidempäänkin.

Poista kypsä lintu kattilasta. Kuori liemeen perunat ja keitä lähes kypsiksi (vartin verran). Irrota sillä aikaa kanan lihat luista. Paloittele liha kuutioiksi ja lisää takaisin keittoon. Lisää kuutioidut omenat ja keitä vielä pari minuuttia. Kuori ja silppua sipuli, hauduta kypsäksi öljyssä curryn kanssa. Lisää seos keittoon sekä kerma, suola ja sitruunapippuri. Tarkista maku, lisää suolaa ja mausteita tarvittaessa. Silppua pinnalle reilusti persiljaa. Tarjoa kotitekoisen, tuoreen leivän tai sämpylöiden kanssa!

Löysin kirpputorilta tosi kätevän, isosuisen ruokatermoksen. Siihen on kiva laittaa kuumaa keittoa evääksi ja ottaa mukaan talviselle hiihtoretkelle tai pulkkamäkeen :)

Pin It

Marianne Heikkilän joulu on lepoa, lukemista ja ulkoilua perheen kanssa

kategoriassa Ajankohtaista

Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä kannustaa jokaista viettämään stressitöntä, levollista ja oman perheen näköistä joulua. Joulun…

Täytetty avocado pitää pintansa

kategoriassa Blogi

Täytetty avocado oli 80-luvun hieno, uusi herkku. Silloin Avocadot tarjottiin yleensä majoneesi-katkaraputäytteellä. Syöntikypsien avocadojen myötä…

Syödään yhdessä ja arvostetaan suomalaista ruokaa!

kategoriassa Ajankohtaista

”ETL juhlii tänä vuonna 75-vuotista taivaltaan. Juhlavuonna haluamme erityisesti tuoda esille ruokailoa, kotimaisten ruokien ja…