header

Paras kanakeitto syntyy pitkään hauduttamalla

Alkuvuoden koleissa ilmoissa maistuu parhaiten höyryävän kuuma keitto.

Olen jo useana vuotena tehnyt ison kattilallisen kanakeittoa hauduttamalla kattilassa pitkään kokonaista kanaa tai broileria. Näin keiton pohjana olevasta kanaliemestä tulee todella herkullista, ja maukkaan keiton saa aikaan myös hyvin edullisesti.

1 pakastekana tai -broileri
kattilaan vettä niin paljon, että kana peittyy
10 perunaa
2 omenaa
1 sipuli
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 tl merisuolaa
1 rkl currya
1 tl sitruunapippuria
4 dl kermaa
tuoretta persiljaa

Anna kanan tai broilerin sulaa jääkaapissa vuorokausi. Laita se kattilaan ja lisää vettä, niin että lintu peittyy kunnolla. Kiehauta ja lusikoi vaahto pois. Keittele hiljalleen kannen alla; broilerille riittää kolmisen tuntia, kanaa voi keitellä pidempäänkin.

Poista kypsä lintu kattilasta. Kuori liemeen perunat ja keitä lähes kypsiksi (vartin verran). Irrota sillä aikaa kanan lihat luista. Paloittele liha kuutioiksi ja lisää takaisin keittoon. Lisää kuutioidut omenat ja keitä vielä pari minuuttia. Kuori ja silppua sipuli, hauduta kypsäksi öljyssä curryn kanssa. Lisää seos keittoon sekä kerma, suola ja sitruunapippuri. Tarkista maku, lisää suolaa ja mausteita tarvittaessa. Silppua pinnalle reilusti persiljaa. Tarjoa kotitekoisen, tuoreen leivän tai sämpylöiden kanssa!

Löysin kirpputorilta tosi kätevän, isosuisen ruokatermoksen. Siihen on kiva laittaa kuumaa keittoa evääksi ja ottaa mukaan talviselle hiihtoretkelle tai pulkkamäkeen :)

Pin It

Omega-3 edistää näön kehitystä

kategoriassa Ajankohtaista

Omega-3-rasvahappoihin kuuluva dokosaheksaeenihappo DHA myötävaikuttaa vauvan näön kehitykseen. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA hyväksyi terveysväitteen alkuvuodesta 2009.…

Rauhoittava ja kosteuttava ihohoito

kategoriassa Ajankohtaista

Mikäli aurinko pääsi yllättämään, rauhoittava ja kosteuttava ihohoito syntyy luonnonjogurtista ja Virgino kylmäpuristetusta rypsiöljystä. Sekoita…

Korvaa kalliit superfoodit kotimaisilla ruoka-aineilla

kategoriassa Ajankohtaista

Superfoodiksi kutsutaan ruokia, joilla on erityisen hyvä ravintosisältö. Ala vilisee väitteitä tuotteiden terveysvaikutuksista, mutta Helsingin…