header

Spagettikurpitsa on kevyt ja maukas vaihtoehto pastalle

spagettikurpitsaYksi syksyn sadonkorjuuajan hauskimmista tuttavuuksista on spagettikurpitsa.

Kurpitsa halkaistaan, paahdetaan uunissa ja sen jälkeen riivitään siitä haarukalla pastamaista nauhaa.

Maukkaan tomaattikastikkeen ja parmesaanin kanssa tarjottuna spagettikurpitsa sai jopa 15-vuotiaalta pojaltani kymmenen pistettä!

Spagettikurpitsa tomaattikastikkeen ja parmesaanin kera
1 iso spagettikurpitsa
400 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattisosetta (tomaattipyreetä)
3 rkl Virgino Chiliöljyä tai maustamatonta Virgino-öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/3 tl rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
1 dl parmesaanilastuja
tuoreen basilikan lehtiä

Halkaise spagettikurpitsa pitkittäin ja koverra siemenet pois lusikalla. Laita puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 200 asteessa 35 minuuttia.

Valmista sillä aikaa tomaattikastike. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota niitä hetki kuumassa öljyssä pannulla. Lisää tomaattisose ja jatka kuullottamista lastalla sekoitellen pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, kuumenna sekoitellen ja anna liian nesteen haihtua pois. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Tarkista maku.

Riivi kypsästä spagettikurpitsasta haarukalla nauhamaista sisusta lautasille. Kaada päälle tomaattikastiketta, ripota pinnalle parmesaanilastuja ja koristele annokset basilikan lehdillä.

Tarjoa heti.

Pin It

Rasvakeskustelun hälystä löytyy terveellisen syömisen malli

kategoriassa Ajankohtaista

Sota rasvasta tuskin loppuu, mutta sen hälystä löytyy jo terveellisen syömisen malli, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Italialaiset isoäidit

kategoriassa Blogi

Viime blogissa olin lähdössä melkein 3 viikon kisareissulle Eurooppaan. IBU-cupin kisa Ridnaun Val-Ridanna Italiassa oli…

Carola ja Ville kokkaavat nepalilaista ruokaa rennolla otteella

kategoriassa Ajankohtaista

26-vuotiaat turkulaiset Carola Waselius ja Ville Kuvaja olivat viime keväänä työharjoittelussa Nepalin pääkaupungissa Katmandussa. Mukaan…