header

Spagettikurpitsa on kevyt ja maukas vaihtoehto pastalle

spagettikurpitsaYksi syksyn sadonkorjuuajan hauskimmista tuttavuuksista on spagettikurpitsa.

Kurpitsa halkaistaan, paahdetaan uunissa ja sen jälkeen riivitään siitä haarukalla pastamaista nauhaa.

Maukkaan tomaattikastikkeen ja parmesaanin kanssa tarjottuna spagettikurpitsa sai jopa 15-vuotiaalta pojaltani kymmenen pistettä!

Spagettikurpitsa tomaattikastikkeen ja parmesaanin kera
1 iso spagettikurpitsa
400 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattisosetta (tomaattipyreetä)
3 rkl Virgino Chiliöljyä tai maustamatonta Virgino-öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/3 tl rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
1 dl parmesaanilastuja
tuoreen basilikan lehtiä

Halkaise spagettikurpitsa pitkittäin ja koverra siemenet pois lusikalla. Laita puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 200 asteessa 35 minuuttia.

Valmista sillä aikaa tomaattikastike. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota niitä hetki kuumassa öljyssä pannulla. Lisää tomaattisose ja jatka kuullottamista lastalla sekoitellen pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, kuumenna sekoitellen ja anna liian nesteen haihtua pois. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Tarkista maku.

Riivi kypsästä spagettikurpitsasta haarukalla nauhamaista sisusta lautasille. Kaada päälle tomaattikastiketta, ripota pinnalle parmesaanilastuja ja koristele annokset basilikan lehdillä.

Tarjoa heti.

Pin It

Marjajutska

kategoriassa Blogi

Viime blogista on vierähtänyt jo tovi jos toinenkin. Sinä aikana on tapahtunut paljon sanan varsinaisessa…

Unohda eksoottiset superruuat – nämä kuusi kotimaista ruokaa ovat terveysvaikutuksiltaan ylitse muiden

kategoriassa Ajankohtaista

”Pohjoismaisesta ruokavaliosta löytyy lähes samat tuotteet kuin terveellisenä pidetystä Välimeren ruokavaliosta”, huomauttaa ravitsemustieteen professori Marjukka…

Tee itse terveellisin mysli

kategoriassa Blogi

Mysli on herkkua kylmän luomumaidon tai soijamaidon kera. Kaupan mysleissä vaan on harmillisen paljon suolaa,…