header

Luomukauneutta, terveyttä ja hyvinvointia - Kauneudenhoitoa Virginolla

nainen SMoni tietää, että rypsiöljyn nauttiminen paitsi parantaa terveyttä, vaikuttaa edullisesti ulkonäköönkin.

Talviaikaan kuivuva tai atooppinen iho saa helpotusta, kun syö pari–kolme ruokalusikallista kylmäpuristettua rypsiöljyä päivittäin. Myös öljyn ystävän hiukset ovat kauniin kiiltävät. Rypsiöljylisä ruokaan on terveellinen ja turvallinen vaihtoehto lapsillekin!

Kylmäpuristettua rypsiöljyä voi käyttää myös ulkoiseen kauneudenhoitoon monin tavoin. Se on helppoa, luonnonmukaista, täysin lisäaineetonta ja lisäksi edullista. Tässä muutamia käytännössä hyväksi havaittuja niksejä:

  • Lorauta kylpyveden joukkoon muutama ruokalusikallinen kylmäpuristettua rypsiöljyä. Voit lisätä veteen myös pari desilitraa merisuolaa – molemmat tekevät kuivalle iholle hyvää.

  • Kun olet käynyt suihkussa, hiero vielä kostealle iholle Virginoa tai Luomu Virginoa. Näin saat kosteuden pysymään iholla. Kuivaa iho tarvittaessa vasta lopuksi.

  • Tehokkaan kuorinta-aineen saat helposti sekoittamalla ½ dl kylmäpuristettua öljyä ja 3 rkl hienokiteistä merisuolaa. Hiero kostealle, puhtaalle vartalolle ja huuhtele hyvin. Kannattaa hieroa erityisen huolellisesti käsiin ja kyynärpäihin! Käsittelyn jälkeen iho on takuuvarmasti silkinpehmeä.

  • Hellävaraisemman, mutta yhtä tehokkaan kuorinnan kasvoille voit sekoittaa suolan sijaan ruskeasta ruokokidesokerista. Jos haluat olla varma kuorinta-aineen puhtaudesta, valitse luomulaatua.

  • Jalkakyvynkin joukkoon merisuola ja rypsiöljy sopivat erinomaisesti. Vartin lämpimän kylvyn jälkeen voit raspata jalkapohjat.

  • Hellivä kasvonaamio syntyy 2 ruokalusikallisesta luonnonjogurttia ja lusikallisesta kylmäpuristettua öljyä. Jos iho on oikein kuiva, voit lisätä vielä juoksevaa hunajaa. Rasvaista ihoa taas kirkastaa teelusikallinen sitruunamehua naamiossa. Levitä naamio puhdistetuille kasvoille, anna vaikuttaa kymmenen minuuttia – lepää samalla vaikkapa jalat ylös seinää vasten nostettuna!

  • Kuivalle iholle kylmäpuristettu öljy sopii yövoiteeksi sellaisenaan. Sivele pieni määrä öljyä puhtaalle kasvojen ja kaulan iholle. Älä unohda dekolteeta! Pikkutilkka öljyä korvaa myös silmänympärysvoiteen ja pehmittää huulia. Halutessasi voit sekoittaa öljyyn tipan eteeristä öljyä, vaikkapa ruusua, laventelia tai bergamottia.

  • Jos kätesi tai jalkasi ovat oikein kuivat, hiero niihin öljyä sekä vedä yöksi päälle puuvillakäsineet ja -sukat.

  • Öljy on hellävarainen ja edullinen tuote silmä- ja huulimeikin poistoon. Tiputa hiukan öljyä vanulapulle ja poista meikki varovasti hankaamatta.

 • Kokeile öljyhoitoa hiuksille: levitä pari ruokalusikallista kylmäpuristettua rypsiöljyä kuiviin hiuksiin. Kietaise pyyhe suojaksi ja nautiskele vaikkapa saunan löylyistä. Kastele sitten hiukset ja pese shampoolla tavalliseen tapaan.

Nautinnollisia, onnellisia hetkiä!

 

Pin It

Hyvällä ruokavaliolla kilot karisevat ja muisti paranee

kategoriassa Ajankohtaista

Mielen, aivoterveyden ja liikakilojen kannalta ei ole sama, mitä valintoja kauppareissulla tekee. Terveyttä edistävistä ruokavalioista…

Kovan rasvan käyttö huolestuttaa asiantuntijoita – tilalle rypsiöljyä

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalaislapset saavat liikaa tyydyttynyttä eli kovaa rasvaa ruokavaliostaan. Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan kova rasva onkin suurempi riski…

Romanttiselle illalliselle ankan rintaa palsternakkapyreen kera

kategoriassa Blogi

Kun suunnitelmissa on illallinen kahden kesken hieman paremman syötävän kera, kokeile vaihteeksi ankkaa. Rasvaisen ja…