header

Sari Mattila etsii Vuoden Kokkia

sarimattilaELO-säätiön johtaja Sari Mattila edistää suomalaista ruokakulttuuria niin työssään kuin kotona kokatessaan. Hän käyttää kylmäpuristettua rypsiöljyä herkullisiin pastakastikkeisiin sekä sieni- ja liharuokiin.

Aiemman Gastronomie Finlanden nimi muuttui kesäkuussa ELO-säätiöksi eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiöksi. Säätiö yhteistyökumppaneineen järjestää Vuoden Kokki -kilpailun.

Vuoden Kokki 2012 -alkukilpailuun ilmoittautuminen on alkanut, ilmoittautumisaikaa on tämän vuoden loppuun asti.

"Vuoden Kokki on tärkeä suomalaisen ruokakulttuurin edistäjänä meille kaikille, sillä tarvitsemme esikuvia, jotka teoillaan kantavat tätä asiaa. Kokeille itselleen titteli on uran siivittäjä", Sari Mattila huomauttaa.

Terveyttä ja aitoja makuja

"Työssäsi parasta ja kiinnostavinta on uuden rakentaminen ruokakulttuurin eteen. Monet tahot tekevät samansuuntaista työtä. Säätiön päämääränä on koota kaikki alan osaajat ja tietäjät saman pöydän ääreen miettimään keinoja yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Yhteistyö on edellytys kaikkeen tekemiseen, jotta suomalainen ruokakulttuuri olisi kansainvälisestikin laadukas ja haluttava myös tulevaisuudessa", Sari Mattila kertoo.

Hänen mukaansa pinnalla suomalaisessa kärkigastronomiassa ovat nyt aidot maut ja raaka-aineiden läheisyys. Lisäksi terveellisyys on kaiken lähtökohtana.

Aiemmasta työstä potkua HoReCa-alalle

Sari Mattila on koulutukseltaan maa- ja metsätaloustieteiden maisteri. Ennen ELO-säätiötä hän työskenteli pitkään Farmoksella neljässä eri tehtävässä, viimeisimpänä henkilöstö- ja viestintäjohtajana. Farmos Oy tarjoaa puhtausalan ratkaisuja muun muassa elintarviketeollisuuteen, ammattikeittiöille ja hotelleille.

"Nykyistä työtäni ajatellen sain perusymmärryksen HoReCa-alasta sekä arvokkaita kontakteja jo edellisen työelämäni aikana. Kuitenkin tämän alan sisällä huomaan olevani melko noviisi, mutta ulkopuolelta tulleena toivona ainakin, että pystyn näkemään asioita myös laajemmasta näkökulmasta", Sari pohtii. Hän on myös kouluttautunut aktiivisesti työn ohessa.

Porsaan sisäfileetä ja sienimuhennosta

Kotikeittiössä Sari Mattila suosii suomalaisia, laadukkaita raaka-aineita ja lähiruokaa. "Ruokahetkeen pitää varata aikaa. Ruokailu on ehdottomasti suuri sosiaalinen tapahtuma ja parasta diplomatiaa, kuten säätiömme hallituksen jäsen Lasse Lehtinen toteaa."

"Kylmäpuristettu rypsiöljy sopii lähes kaikkeen ruuanlaittoon. Käytän Virginoa tällä hetkellä päivittäin terveyssyistä, minulla on melko korkeat kolesterolisarvot, jotka pitäisi saada laskemaan", Sari kertoo.

Sari on kokeillut Virginoa muun muassa erilaisiin kastikkeisiin ja liharuokiin. "Pastakastikkeeseen laitoin viimeksi kylmäpuristettua rypsiöljyä, kylmäsavuhärkää, ilmakuivattua kinkkua, kermaa ja tomaattikastiketta", hän vinkkaa.

"Suppilovahveromuhennokseen kuullotin öljyssä tuoreita sieniä suoraan metsästä sekä sipulia, lisäsin kermaa ja säväytin hiukan konjakilla! Tarjosin kastikkeen porsaan sisäfileen kanssa. Fileen täytteeseen tuli rypsiöljyä, tuorejuustoa, Dijon-sinappia, rouhittua pähkinää, tuoretta timjamia ja rosmariinia sekä valkosipulia."

Pin It

Miten valita sopivin kasviöljy?

kategoriassa Ajankohtaista

Moni hehkuttaa kookosöljyä, mutta siinä on olematon määrä välttämättömiä rasvahappoja eli omegoita. Me Naisten Hyvä…

Itseleivotut croissantit sunnuntain aamiaiselle

kategoriassa Blogi

Voiko olla ihanampaa tarjottavaa viikonlopun aamiaiselle tai brunssille kuin juuri uunista tulleet croissantit? Croissantien kanssa…

Tulinen tomaatti-chilipasta lämmittää talvisäällä

kategoriassa Blogi

Mausteiset pastaruuat täyttävät mukavasti talvikaudella – myös kevyemmät kasvispastat. Olen todella innostunut Virginon uusista makuöljyistä,…