header

Ihania rapeita vohveleita!

vohvelitMVohvelit ovat suosikkejani, ne maistuvat jälkiruuaksi, kahvin kanssa ja iltapalalla.

Vohveleita on kiva tarjota sekä pienille että isommille vieraille, ja niitä voi syödä sekä makean että suolaisen täytteen kanssa. Vaahterasiirappia, suklaakastiketta, hedelmiä, marjoja, hilloa, jäätelöä, kermavaahtoa – vain mielikuvitus on rajana.

Kun laitat taikinaan tarpeeksi öljyä, vohvelit irtoavat vohveliraudasta helpommin ja pysyvät kauniin muotoisina.

Vohvelit
3 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Sekoita taikina yllä mainitussa järjestyksessä kierrevatkaimella tai pallovatkaimella.

Kuumenna vohvelirauta ja paista vohvelit kullanruskeiksi. Varan vuoksi voit sivellä vohveliraudan pinnalle öljyä esim. pullasudilla ennen vohveleiden paistamista.

Tarjoa heti – itse nautin vohvelien kanssa viimeksi kirsikkahilloa!

VINKKI: samasta taikinasta voi tehdä myös lettuja tai pannukakkuja.

Pin It

Gluteenittomat rosmariinisämpylät maistuvat kaikille

kategoriassa Blogi

Yhä useampi noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Gluteenittomassa leivonnassa on omat niksinsä, joita kannattaa noudattaa. Jos leivot…

Kuvakisan palkinto Weberin grilli matkasi Turenkiin

kategoriassa Ajankohtaista

Sanna Ahola voitti Virginon facebookissa julkaistun kesäisen kuvakisan. Sannan kuva, jossa hänen suloinen pieni poikansa…

Hyvällä ruokavaliolla kilot karisevat ja muisti paranee

kategoriassa Ajankohtaista

Mielen, aivoterveyden ja liikakilojen kannalta ei ole sama, mitä valintoja kauppareissulla tekee. Terveyttä edistävistä ruokavalioista…