header

Ihania rapeita vohveleita!

vohvelitMVohvelit ovat suosikkejani, ne maistuvat jälkiruuaksi, kahvin kanssa ja iltapalalla.

Vohveleita on kiva tarjota sekä pienille että isommille vieraille, ja niitä voi syödä sekä makean että suolaisen täytteen kanssa. Vaahterasiirappia, suklaakastiketta, hedelmiä, marjoja, hilloa, jäätelöä, kermavaahtoa – vain mielikuvitus on rajana.

Kun laitat taikinaan tarpeeksi öljyä, vohvelit irtoavat vohveliraudasta helpommin ja pysyvät kauniin muotoisina.

Vohvelit
3 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Sekoita taikina yllä mainitussa järjestyksessä kierrevatkaimella tai pallovatkaimella.

Kuumenna vohvelirauta ja paista vohvelit kullanruskeiksi. Varan vuoksi voit sivellä vohveliraudan pinnalle öljyä esim. pullasudilla ennen vohveleiden paistamista.

Tarjoa heti – itse nautin vohvelien kanssa viimeksi kirsikkahilloa!

VINKKI: samasta taikinasta voi tehdä myös lettuja tai pannukakkuja.

Pin It

Lisää rasvaa! - Hyviä, pehmeitä rasvoja ei koskaan kannata vältellä

kategoriassa Ajankohtaista

Viva-lehti (9/2011) muistuttaa, ettei ruokavaliosta saa karsia liikaa rasvaa, sillä jokainen elimistön solu tarvitsee rasvaa…

Marjainen tuorepuuro valmistuu helposti ja nopeasti

kategoriassa Blogi

Aamulla ei aina ole aikaa laittaa kunnon aamiaista, silti jotain hyvää ja terveellistä pitäisi syödä,…

Penninvenyttäjän pasta

kategoriassa Blogi

Mikä on hyvää ja terveellistä arkiruokaa, joka valmistuu helposti ja nopeasti sekä on vieläpä edullista?…