header

Ihania rapeita vohveleita!

vohvelitMVohvelit ovat suosikkejani, ne maistuvat jälkiruuaksi, kahvin kanssa ja iltapalalla.

Vohveleita on kiva tarjota sekä pienille että isommille vieraille, ja niitä voi syödä sekä makean että suolaisen täytteen kanssa. Vaahterasiirappia, suklaakastiketta, hedelmiä, marjoja, hilloa, jäätelöä, kermavaahtoa – vain mielikuvitus on rajana.

Kun laitat taikinaan tarpeeksi öljyä, vohvelit irtoavat vohveliraudasta helpommin ja pysyvät kauniin muotoisina.

Vohvelit
3 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Sekoita taikina yllä mainitussa järjestyksessä kierrevatkaimella tai pallovatkaimella.

Kuumenna vohvelirauta ja paista vohvelit kullanruskeiksi. Varan vuoksi voit sivellä vohveliraudan pinnalle öljyä esim. pullasudilla ennen vohveleiden paistamista.

Tarjoa heti – itse nautin vohvelien kanssa viimeksi kirsikkahilloa!

VINKKI: samasta taikinasta voi tehdä myös lettuja tai pannukakkuja.

Pin It

Helppo, helpompi, omenapaistos

kategoriassa Blogi

Syyskuu, ihana raikkaiden päivien, omenien, sienten ja puolukoiden aika. Kun arki-iltana tekee mieli jotain hyvää…

Maanantain hyvää arkiruokaa - tonnikalalaatikko

kategoriassa Blogi

Elämä on ihanaa, jos sen oikein oivaltaa - myös maanantaisin. Silloin laitan usein jotain hyvää…

Maistuvaa arkiruokaa: peruna-tonnikalalaatikko

kategoriassa Blogi

Joulun juhlakausi on ohi, ja ainakin meidän perheessä kukkaron pohja häämöttää. Nyt on aika valmistaa…