Vohvelit ovat suosikkejani, ne maistuvat jälkiruuaksi, kahvin kanssa ja iltapalalla.
Vohveleita on kiva tarjota sekä pienille että isommille vieraille, ja niitä voi syödä sekä makean että suolaisen täytteen kanssa. Vaahterasiirappia, suklaakastiketta, hedelmiä, marjoja, hilloa, jäätelöä, kermavaahtoa – vain mielikuvitus on rajana.
Kun laitat taikinaan tarpeeksi öljyä, vohvelit irtoavat vohveliraudasta helpommin ja pysyvät kauniin muotoisina.
Vohvelit
3 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
Sekoita taikina yllä mainitussa järjestyksessä kierrevatkaimella tai pallovatkaimella.
Kuumenna vohvelirauta ja paista vohvelit kullanruskeiksi. Varan vuoksi voit sivellä vohveliraudan pinnalle öljyä esim. pullasudilla ennen vohveleiden paistamista.
Tarjoa heti – itse nautin vohvelien kanssa viimeksi kirsikkahilloa!
VINKKI: samasta taikinasta voi tehdä myös lettuja tai pannukakkuja.