header

Ihania rapeita vohveleita!

vohvelitMVohvelit ovat suosikkejani, ne maistuvat jälkiruuaksi, kahvin kanssa ja iltapalalla.

Vohveleita on kiva tarjota sekä pienille että isommille vieraille, ja niitä voi syödä sekä makean että suolaisen täytteen kanssa. Vaahterasiirappia, suklaakastiketta, hedelmiä, marjoja, hilloa, jäätelöä, kermavaahtoa – vain mielikuvitus on rajana.

Kun laitat taikinaan tarpeeksi öljyä, vohvelit irtoavat vohveliraudasta helpommin ja pysyvät kauniin muotoisina.

Vohvelit
3 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Sekoita taikina yllä mainitussa järjestyksessä kierrevatkaimella tai pallovatkaimella.

Kuumenna vohvelirauta ja paista vohvelit kullanruskeiksi. Varan vuoksi voit sivellä vohveliraudan pinnalle öljyä esim. pullasudilla ennen vohveleiden paistamista.

Tarjoa heti – itse nautin vohvelien kanssa viimeksi kirsikkahilloa!

VINKKI: samasta taikinasta voi tehdä myös lettuja tai pannukakkuja.

Pin It

Pehmeä rasva tekee hyvää

kategoriassa Ajankohtaista

Rasva on meille välttämätöntä – kunhan se on oikeanlaista ja määrä on sopiva. Rasvaa tarvitaan…

Pellillinen muffinsseja kahvipöytään

kategoriassa Blogi

Muffinssit ovat pitkään olleet trendikkäitä, ja onneksi niitä saa tehtyä myös helpolla reseptillä, vaikka hetken…

E-vitamiini ehkäisee muistihäiriöitä

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalaisen tutkimuksen mukaan iäkkäillä, joilla on korkeammat seerumin E-vitamiinitasot, on vähemmän muistihäiriöitä kuin muilla. Tutkijoiden…