header

Maanantaisoturi taistelee uudenlaisen naiskuvan puolesta - Kahvakuulaurheilija Kukka Laakso

keskittyminen1Kahvakuulaurheilija, -valmentaja ja seurattu bloggaaja Kukka Laakso kehottaa treenaamaan, syömään ja elämään niin, että keho, mieli ja sielu voivat hyvin.

"Ensi maanantai on nyt. Juuri tänään on hyvä päivä tarkistaa suuntaa elämässä; valita voima, valo ja terveys", Kukka kannustaa.

Kukka löysi kahvakuulan vuonna 2006. Laji ja väline veivät mukanaan niin, että hän on kuusi vuotta treenannut melkein pelkästään kahvakuulalla. Vuonna 2009 hän voitti lajin amatöörien maailmanmestaruuden.

"Tällä hetkellä valmennan kymmenen naisen tiimiä, joista osa kilpailee, osa haluaa kohottaa kuntoaan. Vedän myös päivän kestäviä kursseja eri puolilla Suomea sekä koulutan kahvakuulaohjaajia", Kukka kertoo.

Blogilla 35 000 lukijaa

Ennen alanvaihtoa Kukka työskenteli mainostoimistossa copywriterina. Edelleen hän kirjoittaa mainostekstejä muutamalle asiakkaalle oman yrityksensä kautta. Mieluisin kirjoitustyö on kuitenkin blogi osoitteessa www.kukkalaakso.com. Kävijöitä on kuukausittain noin 35 000!

"Blogin kirjoittaminen on unelmatyötä minulle. Olen aina kirjoittanut paljon, myös työkseni. Tässä on valmis yleisö, ja saan itse päättää aiheen", Kukka hymyilee. Hän kommentoi blogissaan terveyttä, ravintoa, liikuntaa – elämäntapaa ja asennetta.

Uudenlaista naiskuvaa tavoittelevan Kukan ote on virkistävä, raikas ja suorapuheinen. "Olen aina näkyvästi jotain mieltä, mutta uskallan myös tarkistaa kurssia ja myöntää, jos olen erehtynyt", Kukka miettii.

Voimaa ja ketteryyttä

Iso osa Kukan päivästä menee treenaamiseen. "Kahvakuula ei ole ihmeväline, eikä mikään trendi. Mutta kun opettelee oikean tekniikan, saa lihaskuntotreenin sekä sykettä nostavan aerobisen harjoituksen helposti samalla kertaa. Harjoittelu kehittää myös liikkuvuutta, ryhtiä ja kehon hallintaa. Se nostattaa ihmistä sisäisesti!"

"Suhteeni omaan kehoon ja liikkumiseen muuttui kahvakuulan myötä täysin. Siirryin pois ulkonäköajattelusta tavoittelemaan voimaa, ketteryyttä ja toimivaa kehoa."

Kukka tekee painoharjoittelua kahdesta viiteen kertaan viikossa – kahvakuulalla tai levytangolla. Hän harrastaa myös "ihan tavallista" lenkkeilyä sekä venyttelee ja joogaa. Uusin innostus on avantouinti, avantoonkin Kukka ennättää useamman kerran viikossa.

Maanantaisoturi aloittaa jo tänään

maanantaisoturit_smoothie2Huhtikuussa Kukka julkaisi Maanantaisoturit-kirjan yhdessä Varpu Tavin kanssa. "Ruokavalioasia on Varpun käsialaa, liikunta minun. Kirjassa on myös iso motivaatio- ja elämäntapaosuus."

Maanantaisoturit antaa käytännölliset ohjeet ruokavaliomuutokseen ja klassiseen kahvakuulaharjoitteluun. Ehkä parasta antia ovat ihanat smoothie-ohjeet!

Kukka puhuu tavallisen elämän puolesta, niin treenaamisessa kuin ruokavaliossakin. Suuret linjat kannattaa pistää ensin kuntoon, eikä takertua lillukanvarsiin. "On hyvä nukkua riittävästi, juoda tarpeeksi vettä, ja ulkoilla päivittäin vaikka ihan 15 tai 20 minuuttia. Nämä kuulostavat tylsiltä itsestäänselvyyksiltä, mutta eivät nykyään välttämättä ole sitä kaikille."

"Ruuan suhteen minulla on vain pari sääntöä: vältän valkoisia jauhoja ja valkoista sokeria, ja suosin hyviä rasvoja. Pohjana ovat vihannekset ja juurekset. Jonkin verran kalaa ja lihaa – tosin olen aika paljon vähentänyt eläinproteiinin syömistä. Kauraa, tattaria ja ruista. Rahkaa ja raejuustoa. Hedelmiä ja marjoja nautin pirtelöiden joukossa päivittäin, ja rakastan erilaisia siemeniä ja pähkinöitä."

Kukka muistuttaa, että rasva on tärkeä osa hyvää ruokavaliota. "Keittiössäni on sekä kylmäpuristettua rypsiöljyä, oliiviöljyä että kookosöljyä. Käytän vaihdellen niitä kaikkia käyttötarkoituksesta riippuen."

Kukka tekee Virgino-rypsiöljystä terveellistä majoneesia, johon tulee reilusti valkosipulia. Kylmäpuristettu rypsiöljy on myös erinomainen smoothien ainesosa. "Tänä aamuna tein smoothien Virginosta, banaanista, mustaherukoista, tyrnijauheesta, auringonkukansiemenistä ja soijamaidosta", Kukka vinkkaa.

Pin It

Iho nauttii hyvistä rasvoista - Ravitsemusterapeutti Pirjo Saarnia

kategoriassa Ajankohtaista

Ravitsemusterapeutti Pirjo Saarnia muistuttaa Iltalehdessä, että joka päivä pitäisi ihon hyvinvoinnin vuoksi syödä riittävästi välttämättömien…

Perunaa ja savukalaa omasta maasta ja vesistä

kategoriassa Blogi

Suomalainen, luomu ja lähiruoka on entistä trendikkäämpää ja myös ekologisempaa. Kun ruoka tulee läheltä, kuljetusmatkat…

Kotitaloudessa opitaan arjen taitoja

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitaloustunneilla on havaittavissa nykyisin kahtiajakoa: nuoret joko hallitsevat hyvin ruuanlaiton perusasiat, tai ovat täysin ummikkoja.…