header

Jälkiruokavaahto turkkilaisesta jogurtista

Blogi jalkiruokavaahtoVieraita oli tulossa, ja jälkiruoka piti kehittää jääkaapissa olevista aineksista. Siellä oli mm. puolen kilon purkillinen turkkilaista jogurttia. Silloin sain idean kokeilla perinteistä marjarahkaa - mutta rahkan sijaan jogurtista!

Tulos oli todella herkullinen, ja tätä jälkkäriä voi myös muunnella monin tavoin.

Ruusunmarja-jogurttivaahto
400 g turkkilaista jogurttia
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 dl kuohukermaa
2 dl ruusunmarjasosetta (tai muuta hedelmä- tai marjasosetta tai pakastemarjoja)
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria tai 1/2 tl aitoa vaniljajauhetta
1 dl mysliä tai granolaa

Mausta jogurtti rypsiöljyllä, sokerilla ja vaniljalla. Sekoita joukkoon marjasose. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jogurtin joukkoon varovasti sekoittaen. Tarjoa tarjoilukulhosta, jälkiruokamaljoista tai vaikkapa kauniista kahvikupeista. Ripota pinnalla koristeeksi mysliä tai granolaa.
Erinomainen myös viikonlopun "vähän parempana aamiaisena"!

Pin It

Kookosöljyä vain kohtuudella

kategoriassa Ajankohtaista

Kookosöljy sopii maultaan esimerkiksi itämaisiin ruokiin, mutta monikaan ei tule ajatelleeksi, että siinä on yhtä…

Rypsiöljyllä saattaa olla vaikutusta Alzheimerin taudin ehkäisemisessä

kategoriassa Ajankohtaista

Ravinto näyttää olevan merkittävä tekijä Alzheimerin taudin ehkäisemisessä. Pfizer Oy:n julkaiseman artikkelin mukaan rypsiöljyllä, kalarasvoilla…

Tom-kha gai – kuumaa kanakeittoa viileänä kesäiltana

kategoriassa Blogi

Mausteinen, kuuma keitto ei ole vain syksyn ja talven ruokaa, se maistuu myös sateisina ja…