Vieraita oli tulossa, ja jälkiruoka piti kehittää jääkaapissa olevista aineksista. Siellä oli mm. puolen kilon purkillinen turkkilaista jogurttia. Silloin sain idean kokeilla perinteistä marjarahkaa - mutta rahkan sijaan jogurtista!
Tulos oli todella herkullinen, ja tätä jälkkäriä voi myös muunnella monin tavoin.
Ruusunmarja-jogurttivaahto
400 g turkkilaista jogurttia
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 dl kuohukermaa
2 dl ruusunmarjasosetta (tai muuta hedelmä- tai marjasosetta tai pakastemarjoja)
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria tai 1/2 tl aitoa vaniljajauhetta
1 dl mysliä tai granolaa
Mausta jogurtti rypsiöljyllä, sokerilla ja vaniljalla. Sekoita joukkoon marjasose. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jogurtin joukkoon varovasti sekoittaen. Tarjoa tarjoilukulhosta, jälkiruokamaljoista tai vaikkapa kauniista kahvikupeista. Ripota pinnalla koristeeksi mysliä tai granolaa.
Erinomainen myös viikonlopun "vähän parempana aamiaisena"!