header

Jälkiruokavaahto turkkilaisesta jogurtista

Blogi jalkiruokavaahtoVieraita oli tulossa, ja jälkiruoka piti kehittää jääkaapissa olevista aineksista. Siellä oli mm. puolen kilon purkillinen turkkilaista jogurttia. Silloin sain idean kokeilla perinteistä marjarahkaa - mutta rahkan sijaan jogurtista!

Tulos oli todella herkullinen, ja tätä jälkkäriä voi myös muunnella monin tavoin.

Ruusunmarja-jogurttivaahto
400 g turkkilaista jogurttia
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 dl kuohukermaa
2 dl ruusunmarjasosetta (tai muuta hedelmä- tai marjasosetta tai pakastemarjoja)
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria tai 1/2 tl aitoa vaniljajauhetta
1 dl mysliä tai granolaa

Mausta jogurtti rypsiöljyllä, sokerilla ja vaniljalla. Sekoita joukkoon marjasose. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jogurtin joukkoon varovasti sekoittaen. Tarjoa tarjoilukulhosta, jälkiruokamaljoista tai vaikkapa kauniista kahvikupeista. Ripota pinnalla koristeeksi mysliä tai granolaa.
Erinomainen myös viikonlopun "vähän parempana aamiaisena"!

Pin It

Gluteeniton ja maidoton saaristolaisleipä valmistuu helposti

kategoriassa Blogi

Saaristolaisleipä on monen herkkua, ja sitä tekee mieli senkin jälkeen, kun gluteeni ei enää sovi…

Bataatti-jauhelihapaistos maistuu lapsillekin

kategoriassa Blogi

Bataatti, englanniksi sweet potato, ei nimestään huolimatta ole perunan sukulainen, mutta käyttäytyy ruuanlaitossa jauhoisen perunan…

Luulolla ei ole asiaa tiedon rinnalle

kategoriassa Ajankohtaista

Tekniikan maailman päätoimittaja Reijo Ruokanen kirjoittaa pääkirjoituksessaan lehdessä 2/2018 kolesterolista.