header

Rouskut ja ukonsienet pataan

KristiVirginolla keväästä asti työskennellyt Kristi Villanen rakastaa sieniä sekä venäläisen ja virolaisen keittiön herkkuja.

Kristi Villanen aloitti työt Virginolla tämän vuoden toukokuussa. "Mielestäni kaikki on lähtenyt käyntiin todella hyvin. Virginolla on joustavat työaikataulut, mikä on pienten lasten äidille erittäin tärkeää. Pää-asiassa hoidan toimistoa ja assistentin töitä, mutta kaikkea muutakin mukavaa mahtuu joukkoon", Kristi kertoo.

Vapaa-aikanaan hän nauttii teatterista ja konserteista. "Kotona tykkään kutoa tai lukea. Ja syksyllä on ihan pakko päästä marjastamaan ja sienestämään!"

"Vietän paljon aikaa sienimetsässä syksyllä. Jos vaan säät sallivat, niin lähden metsään. Lapset viihtyvät usein kanssani sienireissuilla. Vanhempi tyttö Iiris tuntee jo aika hyvin sienet. Nuorempi tyttö Vilma on onnellinen kun saa laittaa äidin tai siskon löytämät sienet koriin. Ehdoton lemppari sienistä ovat rouskut. Niistä voi valmistaa vaikka mitä! Mutta isoin herkkuni on kuitenkin ukonsieni. Suosittelen!"

Oma tupa, oma lupa

Kristi tunnustaa olevansa koti-ihminen. "Perheeseeni kuuluu kaksi ihanaa tyttöä ja mieheni. Meillä on myös lemmikkikoira Roki."

"Pidän ruuanlaittamisesta. Kotona valmistan yleensä aika perinteistä ruokaa. Teen edelleen aika paljon eestiläisiä ja venäläisiä ruokia. Suurimpia herkkuja ovat itse tehty perunasalaatti, verimakkarat ja borssikeitto. Tattaripuurokin maistuu hyvälle." virolaissyntyinen Kristi kertoo.

"Nykyään, kun on ruokaohjeita helposti saatavilla, kokeilen mielelläni myös uusia reseptejä. 

"Käytän ruuanlaitossa aika paljon Virgino-rypsiöljyä. Tykkään laittaa sitä erityisesti leivoksiin ja salaatteihin. Sekoitan sitä mielelläni myös jogurttiin. Käytän kylmäpuristettua rypsiöljyä, koska se antaa mielenkiintoisen maun ruuille ja on todella terveellistä."

Pin It

Hyvää ruokaa ja yhdessäoloa

kategoriassa Blogi

Kisakausi on pyörähtänyt jo käyntiin vaikka pysyvä lumi odottaa vielä tulemistaan. Tällä hetkellä olen Itävallan…

MTT:llä uusi hanke rypsiöljyn ympäristö- ja ravitsemusvaikutuksista

kategoriassa Ajankohtaista

Meillä Suomessa on erinomaisia ruoka-aineita, osaavia ja vastuuntuntoisia viljelijöitä sekä erinomaisia, laadukkaita ruokia valmistavia yrityksiä.…

Sienisato jalostuu herkuiksi – kokeile kantarellipizzaa!

kategoriassa Blogi

Sateisella ja viileälläkin kesällä on puolensa – sienisato näyttää erinomaiselta ja kantarelleja on jo löytynyt…