header

Rouskut ja ukonsienet pataan

KristiVirginolla keväästä asti työskennellyt Kristi Villanen rakastaa sieniä sekä venäläisen ja virolaisen keittiön herkkuja.

Kristi Villanen aloitti työt Virginolla tämän vuoden toukokuussa. "Mielestäni kaikki on lähtenyt käyntiin todella hyvin. Virginolla on joustavat työaikataulut, mikä on pienten lasten äidille erittäin tärkeää. Pää-asiassa hoidan toimistoa ja assistentin töitä, mutta kaikkea muutakin mukavaa mahtuu joukkoon", Kristi kertoo.

Vapaa-aikanaan hän nauttii teatterista ja konserteista. "Kotona tykkään kutoa tai lukea. Ja syksyllä on ihan pakko päästä marjastamaan ja sienestämään!"

"Vietän paljon aikaa sienimetsässä syksyllä. Jos vaan säät sallivat, niin lähden metsään. Lapset viihtyvät usein kanssani sienireissuilla. Vanhempi tyttö Iiris tuntee jo aika hyvin sienet. Nuorempi tyttö Vilma on onnellinen kun saa laittaa äidin tai siskon löytämät sienet koriin. Ehdoton lemppari sienistä ovat rouskut. Niistä voi valmistaa vaikka mitä! Mutta isoin herkkuni on kuitenkin ukonsieni. Suosittelen!"

Oma tupa, oma lupa

Kristi tunnustaa olevansa koti-ihminen. "Perheeseeni kuuluu kaksi ihanaa tyttöä ja mieheni. Meillä on myös lemmikkikoira Roki."

"Pidän ruuanlaittamisesta. Kotona valmistan yleensä aika perinteistä ruokaa. Teen edelleen aika paljon eestiläisiä ja venäläisiä ruokia. Suurimpia herkkuja ovat itse tehty perunasalaatti, verimakkarat ja borssikeitto. Tattaripuurokin maistuu hyvälle." virolaissyntyinen Kristi kertoo.

"Nykyään, kun on ruokaohjeita helposti saatavilla, kokeilen mielelläni myös uusia reseptejä. 

"Käytän ruuanlaitossa aika paljon Virgino-rypsiöljyä. Tykkään laittaa sitä erityisesti leivoksiin ja salaatteihin. Sekoitan sitä mielelläni myös jogurttiin. Käytän kylmäpuristettua rypsiöljyä, koska se antaa mielenkiintoisen maun ruuille ja on todella terveellistä."

Pin It

Kestävä ja terveellinen ruokavalio pohjautuu paikalliseen ruokakulttuuriin ja ruuan arvostamiseen

kategoriassa Ajankohtaista

Tutkijat Kaisa Karttunen ja Heli Kuusipalo ottavat ravitsemukseen kantaa Maaseudun tulevaisuuden kirjoituksessaan. Oikein koostetun Pohjoismaisen…

Punajuuririsotto - jouluruokaa uudella tavalla!

kategoriassa Blogi

Punajuuri on perinteinen joulun juures, mutta siitä saa myös herkullista risottoa. Vuohenjuustolla maustettu punajuuririsotto sopii…

Viime kesänä pakastetuista marjoista valmistuu gluteeniton marjapiirakka

kategoriassa Blogi

Pakasteeseen kannattaa vähitellen tehdä tilaa tulevan kesän marjasadolle. Gluteeniton marjapiirakka on herkullinen ja maistuu keliaakikkojen…