header

Venäjällä panostetaan hyvinvointiin

perttu pellollaKylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä viedään nyt myös Venäjälle.

Venäläinen kuluttaja on entistä kiinnostuneempi terveydestä ja hyvinvoinnista, kertoo Helsingin Sanomat.

HS:n haastattelemien asiantuntijoiden mukaan Venäläinen kuluttaja haluaa panostaa terveelliseen ravintoon ja hyvinvointiin.

Maailman 5. suurin talous on tärkeä vientikohde yhä useammalle suomalaisyritykselle, mutta suomalaiset eivät ole täysin onnistuneet vastaamaan venäläiskuluttajan kysyntään. Elintarvikkeet muodostavat Venäjän-viennistämme vain noin 7 %.

- Eniten potentiaalia on kuluttajissa ja keskiluokassa, suomalaisen tuotannon rakenne ei täysin vastaa kysyntää, sanoo varatoimitusjohtaja Jaana Rekolainen Suomalais-venäläisestä kauppakamarista.

Toimitusjohtaja Perttu Korolainen kertoo, että Virginoa myydään entistä enemmän myös Venäjälle. Kuva on Virginon sopimusviljelijä Risto Ojalan pellolta. Kuvassa olevalla aukealla on 17 ha erittäin vahvaa ja puhdasta rypsikasvustoa, josta odotetaan hyvää satoa.

Venäläiset käyttävät suuren osan tuloistaan kulutukseen toisin kuin länsimaiset.

Suomalaisilla hyvä maine

Virginon toimitusjohtaja Perttu Korolainen on yllättynyt, etteivät suomalaisyhtiöt ole hänen yrityksensä lailla innostuneita Venäjän kuluttajamarkkinoista.

- Suomalaisilla on hyvä maine Venäjällä, ja kyse on lähellämme olevista, isoista markkinoista, Korolainen toteaa.

Kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä on viety Venäjälle vuodesta 2011. Virgino maksaa Venäjällä jopa kymmenen euroa, kun Suomessa öljypullon hinta on kolmesta neljään euroa. 

Linkki Helsingin Sanomien uutiseen: http://www.hs.fi/paivanlehti/31072013/talous/Ruplat+menev%C3%A4t+sivu+suun/a1375157205578

 

Pin It

Terveyspommi – kalaa, kasviksia ja kylmäpuristettua rypsiöljyä

kategoriassa Blogi

On ihan vanhanaikaista ajatella, ettei terveellinen ruoka voisi olla myös herkullista. Hyviä rasvoja saa etenkin…

Enemmän pehmeää rasvaa, vähemmän hiilihydraatteja

kategoriassa Ajankohtaista

Uusi pohjoismainen ravitsemussuositus kehottaa lisäämään rypsiöljyn, vihannesten, palkokasvien, hedelmien ja marjojen, kalan sekä pähkinöiden ja…

Karppaajien tulisi korvata hiilihydraatit kasviöljyillä

kategoriassa Ajankohtaista

Kovien rasvojen uusi suosio on nostanut viime vuosina suomalaisten kolesterolitasoja. Samalla kolesterolin haitat on kyseenalaistettu.…