header

Superia Suomesta!

Suomalaisten ei tarvitse ihannoida ulkomaisia superruokia. Kotimaasta löytyy vähintään yhtä hyviä ravintopommeja, kerrotaan Hyvä Terveys -lehden 7/2014 artikkelissa.

Suomalaisen rypsiöljyn rasvahapoista vain 5,7 % on tyydyttyneitä, loput pehmeitä rasvahappoja. Haitallisia transrasvahappoja ei ole lainkaan. Suosituksen mukaisen määrän välttämättömiä omega-3- ja omega-6-rasvahappoja saa kahdesta ruokalusikallisesta rypsiöljyä päivittäin. Siinä on myös paljon E-vitamiinia (18 mg / 100 g).

Ulkolaista kookosöljyä mainostetaan usein superruokana, mutta Hyvä Terveys -lehden mukaan sen rasvahapoista kovia eli tyydyttyneitä on peräti 91 %. Siinä on vain vähän välttämättömiä rasvahappoja: suosituksen mukaisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja saisi 79 ruokalusikallisesta päivässä. E-vitamiinia kookosöljyssä on vain kymmenesosa rypsiöljyyn verrattuna.

Samoin lehden mukaan kotimaiset tyrni ja mustaherukka pesevät terveellisyydessä mennen tullen kaukaa tuodut kuivatut gojimarjat, jotka saattavat kaiken lisäksi sisältää torjunta-ainejäämiä. Spirulina- ja klorellapuristeet voi puolestaan korvata suomalaisella, tuoreella nokkosella tai lehtipinaatilla eli mangoldilla. Nokkosta ja mangoldia kannattaa pakastaa ryöpättynä talven varalle.

Pin It

Maailman helpoin marjapiirakka

kategoriassa Blogi

Sain kainon pyynnön leipoa jotain makeaa partiolaisten kahvilaan, enkä hennonnut kieltäytyä, vaikka päivä olikin kiireinen.…

Ihanaa tuoretta ranskanleipää

kategoriassa Blogi

Olemme tottuneet kuulemaan, että valkoisen vehnän nauttiminen on syntiä. Pieni synninteko on kuitenkin aina silloin…

Kurpitsapannu

kategoriassa Blogi

Kurpitsat kuuluvat loppusyksyyn. Niistä saa paitsi hienoja syys- ja halloween-koristeita, myös monipuolista ruokaa: sosekeittoa, pikkelsiä,…