Suomalaisten ei tarvitse ihannoida ulkomaisia superruokia. Kotimaasta löytyy vähintään yhtä hyviä ravintopommeja, kerrotaan Hyvä Terveys -lehden 7/2014 artikkelissa.
Suomalaisen rypsiöljyn rasvahapoista vain 5,7 % on tyydyttyneitä, loput pehmeitä rasvahappoja. Haitallisia transrasvahappoja ei ole lainkaan. Suosituksen mukaisen määrän välttämättömiä omega-3- ja omega-6-rasvahappoja saa kahdesta ruokalusikallisesta rypsiöljyä päivittäin. Siinä on myös paljon E-vitamiinia (18 mg / 100 g).
Ulkolaista kookosöljyä mainostetaan usein superruokana, mutta Hyvä Terveys -lehden mukaan sen rasvahapoista kovia eli tyydyttyneitä on peräti 91 %. Siinä on vain vähän välttämättömiä rasvahappoja: suosituksen mukaisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja saisi 79 ruokalusikallisesta päivässä. E-vitamiinia kookosöljyssä on vain kymmenesosa rypsiöljyyn verrattuna.
Samoin lehden mukaan kotimaiset tyrni ja mustaherukka pesevät terveellisyydessä mennen tullen kaukaa tuodut kuivatut gojimarjat, jotka saattavat kaiken lisäksi sisältää torjunta-ainejäämiä. Spirulina- ja klorellapuristeet voi puolestaan korvata suomalaisella, tuoreella nokkosella tai lehtipinaatilla eli mangoldilla. Nokkosta ja mangoldia kannattaa pakastaa ryöpättynä talven varalle.