header

Maukas broileririsotto raikkaan salaatin kera

broileririsottoItalialainen risotto on kuin pyttipannu – sen pääraaka-aineeksi voi laittaa maun mukaan melkein mitä vain: lihaa, kalaa, äyriäisiä, kanaa, kasviksia. Esimerkiksi pakastehernerisotto on todella hyvää!

Meillä oli ruokana uunissa tehtyjä broilerin koipi-reisipaloja, ja niistä jäi yksi tähteeksi. Tein siitä seuraavana päivänä oikein hyvän risoton, kannattaa kokeilla!

Lisukkeeksi makuöljyllä maustettua salaattia ja itse leivottuja sämpylöitä, niin ateria on täydellinen.

Broileririsotto
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä (tai muuta makuöljyä tai maustamatonta kylmäpuristettua rypsiöljyä)
1 sipuli
3 dl risottoriisiä tai puuroriisiä
muutama kierros mustapippuria myllystä
8 dl kanalientä (kuutiosta, 1 kuutio ja 8 dl vettä)
2 dl kypsää broileria kuutioituna
1 dl pakasteherneitä
2 rkl voita
½ dl parmesaanijuustoraastetta
tuoretta persiljaa, basilikaa tms.

Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja lisää silputtu sipuli. Kuullota hetki. Lisää riisi ja kääntele hetki öljyssä. Lisää kuumaa kanalientä toisesta kattilasta 1 dl kerrallaan, sekoita aina lisäyksen jälkeen. Kun neste on imeytynyt riisiin, kaada lisää. Lisää broileri ja herneet kypsennyksen loppuvaiheessa.

Kun kaikki neste on imeytynyt riisiin, on risotto valmista. Sekoita vielä joukkoon mustapippuri, voi ja parmesaaniraaste sekä ripota koristeeksi tuoreita yrttejä.

Risoton kaveriksi sopii raikas salaatti esimerkiksi vihreästä salaatista, kirsikkatomaateista, viipaloiduista oliiveista ja basilikan lehdistä.

Käytä salaatinkastikkeen sijaan Virginon makuöljyä, esimerkiksi Rosmariiniöljyä!

Pin It

Bataattihampurilaiset sopivat hiilareita vältteleville

kategoriassa Blogi

Yksi kivoimmista uusista ruokaideoista ovat bataattihampurilaiset, joissa sämpylä on korvattu paksuilla bataattiviipaleilla. Ruoka-annokset ovat todella…

Öljyt vaihtoon - Rypsiöljy on öljyjen aatelia

kategoriassa Ajankohtaista

Kun vaihdat öljyyn, moottorisi alkaa kehrätä. Voiteleva vaikutus tuntuu jokaisessa solussa ja näkyy niin voinnissa,…

Suomalainen poro-juurespata maistuu loppusyksyn viikonloppuina

kategoriassa Blogi

Kun ulkona on kylmää, kosteaa ja tuulista, tekee mieli lämmittävää pataruokaa. Suomalainen poronliha on ekologinen…