header

Virgino mukana kotitaloustunnilla Riihimäellä

Pohjolanrinteen kouluVirginon toimitusjohtaja Perttu Korolainen vieraili kotitaloustunnilla Riihimäellä Pohjolanrinteen koulussa lokakuussa. Oppilaat kyselivät kiinnostuneina niin urheilijan ruokavaliosta kuin makuöljyjen käytöstä leivonnassa.

Perttu Korolainen kertoi oppilaille laadukkaan öljyn valmistuksen periaatteista, öljyjen hyvistä ominaisuuksista ruuanlaitossa sekä millaista öljyä olisi hyvä käyttää eri tarkoituksiin.
"Hän painotti öljyn terveellisyyttä ja käytön monipuolisuutta niin ruoanvalmistuksessa kuin leivonnassakin", kertoo kotitalousopettaja Anneli Rantamäki. Korolainen keskusteli oppilaiden kanssa terveellisestä ruokavaliosta, syömisestä ja levon tärkeydestä. "Urheilijapoikien kanssa syntyi vilkas keskustelu valmentajien ravintoneuvonnasta, sen tarpeellisuudesta ja merkityksestä nuoren ravitsemuksessa", Rantamäki kuvailee.
Pohdittiin miksi rasvoja käytetään, minkälaisia rasvoja ei kannata käyttää ja mitkä ovat trendit niin rasvojen käytössä kuin ravitsemuksessakin.

"Valmistimme oppilaiden kanssa sämpylöitä. Jokainen leipoi omat sämpylänsä ja sai käyttää halumaansa rasvaa", Rantamäki kertoo. "Oppilaat olivatkin todella innostuneita Virginon makuöljyistä. Mausteöljyt olivat hyvin suosittuja sekä taikinassa että sämpylöiden voitelussa. Sämpylöiden pinnalle laitettiin siemeniä, ja lopputulos oli todella herkullinen!"

Rasvojen käyttö ja sämpylöiden leipominen sopivat hyvin luokan opetussuunnitelmaan, sillä aikaisemmalla kerralla oli opiskeltu viljoja. "Meillä oli puurobaari, jolloin käsittelimme erilaisia viljalajeja ja tutustuimme viljan jyvään sekä eri jauholaatuihin", Rantamäki jatkaa. "Keskustelua öljyjen mausta ja tuoksusta syntyi hyvin innokkaiden oppilaiden keskuudessa. Öljyjä haisteltiin ja maisteltiin. Tuoksuteltiin valmiita sämpylöitä ja maisteltiin oliko eroja öljyllä voidelluissa sämpylöissä versus voitelemattomissa sämpylöissä."

Kotonakin oltiin innostuneita mausteöljyjen käytöstä. Minulta kyseltiin kauppoja, mistä kyseisiä mausteöljyjä voi hankkia. Vaikka suoranaista mainostusta emme tehneet vaan puhuttiin öljyistä ylipäänsä.

Pin It

Parasta pikkujoulunaposteltavaa – briejuustotortut viikunahillon kera

kategoriassa Blogi

Joulutorttutaikinasta voi tehdä paljon muutakin kuin perinteisiä luumutorttuja. Oma suosikkini on ollut omenamarmeladi luumuhillon sijaan,…

Virgino mukana kotitaloustunnilla Riihimäellä

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon toimitusjohtaja Perttu Korolainen vieraili kotitaloustunnilla Riihimäellä Pohjolanrinteen koulussa lokakuussa. Oppilaat kyselivät kiinnostuneina niin urheilijan…

Vaihda suomalaiseen superruokaan! - Vaihtoehto ulkomaisille superfoodeille

kategoriassa Ajankohtaista

Iltalehdessä 26.11.2011 etsitään vaihtoehtoja kalliille ulkolaisille "superfoodeille" akatemiaprofessori Kaisa Poutasen sekä kuituihin perehtyneen tutkijakoulutettava Jenni…