header

Kotitalousopettajien leivontaillassa tehtiin joulubageleita ja saaristolaissämpylöitä

SaaristosampylaKotitalousopettajat Elina Brodkin ja Sanni Mielonen pitivät Varsinais-Suomen Kotitalousopettajat ry:lle jouluisen leivontaillan, jossa tehtiin yhdessä, syötiin herkkuja ja naurettiin paljon.

”Alun perin ajatus joululeivontaillasta lähti yhdistyksen hallitukselta”, kertoo Sanni, joka on yhdistyksen tiedottaja. Marraskuisessa illassa Liedon Keskuskoulun uusitussa kotitalousluokassa oli lähes parikymmentä osallistujaa.

Elina pitää Sokerilla-blogia ja on tehnyt yhteistyötä Virginon kanssa, joten oli luontevaa pyytää Virginoa yhteistyökumppaniksi iltaan.

”Leivoimme makeita ja suolaisia, enemmän makeita. Idea oli sellainen, että kaikkea pystyisi leipomaan myös oppilaiden kanssa koulussa”, Elina sanoo.

Kaikki osallistujat olivat kokeneita leipojia, jote alussa käytiin ohjeet läpi nopeasti, ja sen jälkeen leivottiin pareittain. Illassa tutustuttiin myös uusiin työvälineisiin, joita saatiin kokeiltavaksi Heirolilta.

”Saimme osallistujilta pelkästään hyvää palautetta. Omasta mielestäni ilta oli onnistunut ja leipomukset hyviä. Vaikka illan suunnittelu vaati etukäteisvalmisteluja yllättävän paljon, niin vaivannäkö kannatti. Varmasti tulee hyödynnettyä ohjeita jatkossakin”, Sanni toteaa. ”Kiitos Virginolle, yritys lahjoitti avokätisesti runsaasti öljyä illan aikana käytettäväksi sekä jokaiselle osallistujalle kotiinviemisiksi”, Elina lisää.

”Oli kiva päästä työskentelemään uudistettuun luokkaan ja nähdä kollegoita sekä vaihtaa kuulumisia”, molemmat naiset sanovat.

Kokeile leivontaillan reseptejä:
Joulubagelit
Saaristolaissämpylät

Pin It

Pellolta pulloon suomalaisilta sopimusviljelijöiltä - Heikki ja Ilkka Sohkanen

kategoriassa Ajankohtaista

Heikki Sohkanen ja hänen poikansa Ilkka Sohkanen ovat viljelijöitä monessa polvessa. Myös innostus rypsin viljelyyn…

Gluteenittomat rosmariinisämpylät maistuvat kaikille

kategoriassa Blogi

Yhä useampi noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Gluteenittomassa leivonnassa on omat niksinsä, joita kannattaa noudattaa. Jos leivot…

Eikä hippustakaan valkoista viljaa

kategoriassa Blogi

Sain kokeiltavaksi Risentan uutta mantelijauhoa. Tuote sisältää ainoastaan hienoksi jauhettua mantelia, ja on hyvä vaihtoehto…