header

Suomalaisella ruualla on tarina

marihannukselavaakaMari Hannukselan mielestä ruoka saa uuden ulottuvuuden, kun tietää, missä se on valmistettu.

”Ostan kotiinkin mieluiten Suomessa valmistettuja tuotteita: lihajalosteita, leipää ja öljyjä.”

Mari Hannuksela on Lihakeskusliiton toimitusjohtaja ja Lihalehden päätoimittaja. ”Olen koulutukseltani elintarviketeknologi. Tällä hetkellä pääasiallinen tehtäväni on edunvalvonta. Kilpailukyvyn kivijalka luodaan poliittisilla päätöksillä, mutta loppujen lopuksi kuluttajan ostopäätökset ratkaisevat, pysyvätkö alan työpaikat Suomessa. Tästä syystä ostan kotiinkin mieluiten Suomessa valmistettuja tuotteita”, Mari kertoo.

”Tuntuu että ruoka saa uuden ulottuvuuden, kun tietää missä se on valmistettu.
Minusta on kiehtovaa vierailla yrityksissä, nähdä millaisista raaka-aineista ja millaisilla prosesseilla kauppaan tulevat tuotteet valmistetaan. Työmatkoilla eri puolilla Suomea käyn usein ruokakaupassa, ja ostan maakuntien erikoistuotteita tuliaisiksi perheelle.”

Perheen yhteinen harrastus

Liha on Marille paitsi työ myös perheen yhteinen harrastus. ”Rakastamme ruoanlaittoa, ja kokeilemme erilaisia raaka-aineita ja valmistustapoja. Öljyjäkin meillä on useita erilaisia. Säilytämme ne suljetussa kaapissa, silmän korkeudella. Säilytystila ratkaisee ostopäätöksen, liian korkeat pullot jäävät kauppaan. Maustetut Virgino-öljyt ovat mielestäni kätevän kokoisia!”

”Työkiireiden, ja lasten urheilutreenien takia syömme pääaterian usein vasta melko myöhään illalla. Ateriaan kuuluu myös raikas salaatti. Mielestäni salaatti vaatii aina kastikkeen. Kiireessä saatan vain pirskotella aineisten päälle maustettua öljyä ja viinietikkaa, suolaa ja pippuria.”

”Asumme Helsingissä. Viikonloppuisin suuntaamme usein mökille Lohjalle. Mökkeilyyn liittyy melkein aina pitkiä metsäretkiä, tai saatamme jopa yöpyäkin laavulla.”

”Suosituimpia talviruokiamme on Osso Bucco, jonka resepti löytyi alkujaan Maku-lehden nettisivulta. Tämä on meidän mökkiruokaa, joko niin että ruoka tehdään kaupungissa ja vain lämmitetään heti mökille tultua, tai sitten se valmistellaan lauantai-aamuna maalla ja muhii uunissa talvisen ulkoilun ajan. Tämä ruoka vaatii ehdottomasti valurautapadan”, Mari neuvoo.

Katso Mari Hannukselan Osso Bucco -resepti tästä »

Pin It

Presidentti Niinistö vieraili Food From Finland -osastolla

kategoriassa Ajankohtaista

Vahvasti Venäjän markkinoille tähtäävä Virgino oli helmikuun puolivälissä, 11.-15.2. mukana Prodexpo-messuilla Moskovassa. Tiistaina 12.2. tasavallan…

Suositeltavaa ruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Enemmän pehmeitä rasvoja, pähkinöitä, D-vitamiinia, kalaa, kasviksia ja täysjyväviljaa. Vähemmän punaista lihaa, sokeria, suolaa ja…

Terästetty puuro

kategoriassa Blogi

Syksyn tultua palataan arkeen, kouluun ja töiden pariin. Kunnollinen mutta helposti valmistuva aamiainen auttaa pitkälle…