header

Pohjoismainen ruokavalio auttaa välttämään aivoinfarktin

Tutkimuksessa pohjoismaisen ruokavalion keskeisiksi piirteiksi määriteltiin kala, kaurapuuro, ruisleipä, juurekset, kaali sekä omenat ja päärynät.

Lisäksi marjat ja rypsiöljy ovat keskeisiä pohjoismaisen ruokavalion piirteitä.

Tuoreesta tanskalaistutkimuksesta kertoo Yle.

Tuoreen tanskalaistutkimuksen mukaan monet Pohjoismaissa perinteiset ruoka-aineet voivat pienentää riskiä sairastua aivoinfarkteihin.

Näitä runsaasti syövien tanskalaisten riski sairastua aivoinfarktiin oli noin 15 prosenttia pienempi kuin ikätovereiden, joiden ruokavaliossa oli tuskin lainkaan pohjoismaisia piirteitä. Tämä havaittiin lähes 14 seurantavuoden aikana.

Pohjoismaista ruokavaliota eli niin sanottua Itämeren ruokavaliota on tutkittu aiemminkin, ja se on yhdistetty muun muassa suotuisiin verenpainevaikutuksiin. Ruokavalio on hyvin lähellä virallisia ravitsemussuosituksia.

Lue Ylen uutinen tästä >>

Pin It

Raikas appelsiinipesto maistuu kesäisellä lounaalla

kategoriassa Blogi

Pastaa tekee usein mieli kesäaikaankin, ainakin jos harrastaa minun tapaani paljon liikuntaa. Kylmänä tarjottava, appelsiinimehusta…

Rypsiöljy turvallisin omega-3:n lähde

kategoriassa Ajankohtaista

Kalaöljykapseleista on tullut ihmelääke, mutta omega-3-ravintolisistä voi olla myös haittoja. Siksi niitä ei kannata syödä…

Gluteenittomaan mantelikakkuun tarvitaan viisi ainesosaa

kategoriassa Blogi

Sitruunalla maustettu, aurinkoinen mantelikakku valmistuu superhelposti sekoittamalla ainekset yhteen. Makea Etelä-Euroopan tyylinen kakku on gluteeniton,…